Innovaatiosta huippukasvuvauhtiin vuodessa


Innovatiiviset sähköbussien, -autojen ja raskaan kaluston skaalautuvat pikalaturit viedään lahtelaisen Kempowerin tehtaalta maailmalle sitä vauhtia, että kysyntä nousi vuodessa 1500%. Tänä vuonna tuotantotiloja laajennetaan viisinkertaiseksi ja henkilöstömäärä tuplataan.

Sähköisen liikennöinnin voimakas kasvu maailmalla on lisännyt akuuttia pikalataustarvetta. ”Esimerkiksi Norja, Ruotsi, Saksa ja Hollanti ovat olleet merkittäviä sähköbussiliikenteen määrän lisääjiä viime vuosina. Bussivarikon jokainen bussi tarvitsee pikalatauspisteen sekä älykkään lataustavan, jotta tiettyyn aikaan ajoon lähtevä bussi on varmasti täyteen ladattu”, kertoo Kempower Oy:n toimitusjohtaja Tomi Ristimäki esimerkin markkinatilanteesta.

Yrityksessä on pitänyt kiirettä kuluneen vuoden aikana. ”Ajattelimme tuoda sähköautojen pikalatauslaite-innovaatiomme pikku hiljaa markkinoille, mutta tuotteiden räjähdysmäisesti kasvanut kysyntä yllätti meidät täysin”, Ristimäki kertoo ja lisää: ”Maailmalla on vähän pikalatureidenvalmistajia, jolla on käytettävissään 70 vuoden kokemus siitä, kuinka isotehoinen sähkö tehdään turvallisesti käsiteltäväksi jopa merisään piiskaamissa satamaolosuhteissa. Meillä Kemppi-Group yhtiönä on.”

”Modulaarinen, skaalautuva, helposti päivitettävä latausjärjestelmä mahdollistaa maltilliset alkuja järkevät lisäinvestoinnit”

Modulaarisuus ja skaalautuvuus kilpailuvaltteina

Modulaariset, skaalautuvat ja älykkäät pikalatausjärjestelmät ovat ainoa järkevä tapa kasvattaa sähköistetyn liikenteen edistymistä etenkin tiiviisti rakennetuissa suurkaupungeissa ja parkkihalleissa.

”Asiakaslähtöinen lähestymistapamme aiheeseen osoittautui jättipotiksi. Ajamme itse sähköautoilla, joten olemme päivittäin tekemisissä aiheen kanssa myös käyttäjänäkökulmasta katsottuna. Modulaarinen, skaalautuva, helposti päivitettävä latausjärjestelmä mahdollistaa maltilliset alku- ja järkevät lisäinvestoinnit, mikä onnistuu sujuvasti meidän laitteillamme”, Ristimäki painottaa.

Kempowerin kotimarkkina on Pohjois-maat, päämarkkina Eurooppa, mutta sen pikalatureita löytyy jo kaikilta kuudelta asutulta mantereelta. Kysyntä on hurjassa kasvussa. ”Otamme helmikuussa käyttöön laajennusosan, joka viisinkertaistaa tuotantotilamme ja avaamme useita myyntikonttoreita ulkomaille. Tulemme tänä vuonna tuplaamaan henkilöstömäärämme, jonka jo viime vuonna koronasta huolimatta kolminkertaistimme. Tarjoamme siis jatkossa lisää monipuolisia ja haastavia töitä sähköajoneuvojen latauksen kehittyvässä maailmassa”, Ristimäki kertoo.

Kehitystyö on jatkuvaa. ”Latausrat-kaisuiden pilvipalveluiden kehitystyö on myös jatkossa fokuksessa, koska markkinoille tulee kiihtyvään tahtiin uusia sähköautomalleja, jolloin etähallinta ja nopea päivitettävyys korostuvat. Ja toki muutakin latausta helpottavaa on suunnitteilla”, Ristimäki raottaa hivenen tulevaisuuden innovaatioverhoa.

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi