Inkoossa kova kehitysvaihe päällä


Pandemian aikana olemme havainneet lähiympäristömme ja ymmärtäneet luonnon parantavan voiman. Mutta pandemialla on myös ollut pysyvämpiä seurauksia. Inkoon väestönkehitysennuste on tänä vuonna myönteinen ensimmäistä kertaa moneen vuoteen. 

Lähivuosina Inkoon asumismuodot monipuolistuvat merkittävästi. 

– Tällä hetkellä markkinoimme Länsirinteen luonnonläheisiä tontteja, mutta keskustan tuntumaan rakennetaan rivitaloasuntoja ja tämän lisäksi myös senioreille soveltuvia asumismuotoja suunnitellaan, kunnanjohtaja Robert Nyman sanoo. 

Näkyvin hanke on Inkoonranta. Keskustan uusi asuinalue, jolta on kaunis näkymä Kyrkfjärdenin lahdelle, muuttaa Inkoon siluettia ja tekee koko keskustasta viihtyisämmän. 

Heinäkuussa keskustaan valmistuu uusi muumiaiheinen leikkipuisto, josta löytyy kaikenlaista kivaan eri-ikäisille lapsille. Pro Inkoo -yhdistys rakentaa Prästgårdsbergetille kuntoportaat. 

Inkoon saaristo on ollut paljon esillä viime aikoina. Viime kauden lopulla Barösundin vierassatama sai uudet laiturit ja tämän kesän uutuuksista voin mainita muiden palveluiden tuntumaan rakennetut padelkentät. Tänä kesänä avautuu The Barö -hotelli, joka on todella tervetullut lisä Inkoon majoitustarjontaan. 

Inkoon joukkoliikenneyhteydet paranevat entisestään. Voit nousta bussiin Matinkylässä ja jatkaa matkaa Inkoosta yhteysveneellä Barösundiin – täydellinen tapa nauttia kauniista saaristostamme ilman omaa ajoneuvoa! 

www.iloineninkoo.fi 

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi