Infrahankkeen suunnittelutieto on erittäin arvokasta


Suunnitteluvaiheessa laajemman yhteistyön mahdollistaminen ja tiedon kerääminen yhteen paikkaan kannattaa: elinkaarikokonaisuuden hallinta tehostuu näin merkittävästi. 

Infrahankkeen suunnittelun aikana kertyy valtavasti tietoa, joka palvelee kaikkia hankkeessa työskenteleviä ja jota kannattaa hyödyntää myös jatkossa rakentamisessa ja ylläpidossa. ”Tarjoamme asiakkaillemme suunnittelu- ja tiedonhallintaohjelmistot, tietomallipalvelimen ja kokeneet, konsultoivat asiantuntijat rakennetun ympäristön suunnitteluun ja myöhemmin koko elinkaaren hallintaan”, toteaa Civilpointin liiketoimintajohtaja Jani Myllymaa. 

Point Group on Civilpointin emokonserni, mutta jo tehdyn yrityskaupan myötä toiminnot saadaan yhden brändin alle. ”Vuodenvaihteen jälkeen toimimme Arkance Systemsin nimellä Suomessa”, Myllymaa vahvistaa. 

Nimi selkeytyy alkuvuodesta, mutta palveluiden hyödyt asiakkaille ovat selkeitä jo nyt. ”Tietomalleja ja eri ohjelmistojen tietoja pystytään avullamme keräämään yhteen tietomallipalvelimeen ja käyttämään helposti etänä niin, että viimeisin versio on aina päätösten pohjana. Tampereen ratikka-hanke on hyvä esimerkki sujuvasta allianssi-suunnittelusta, jossa yhteen kerätty suunnittelutieto selkeytti ja nopeutti prosessia ja oli yhtenä tekijänä vaikuttamassa siihen, että hanke valmistui etuajassa ja kustannukset jäivät alle budjetin.” 

Digitalisaatio etenee myös rakennusalalla, ja erityisesti tietomallien suunnittelun hyödyntämisessä ollaan jo pitkällä. ”Eri suunnittelutiimien virtuaalinen yhteistyö helpottuu ja saadaan synnytettyä optimaalisia ratkaisuja. Lisäksi kommunikointi päätöksentekoon ja vaikka kansalaisviestintään helpottuu.”

civilpoint.fi

Jaa tämä artikkeli


Infrastruktuuri Rakentaminen 2021