IMPAKTI-SIJOITUS tuo tuoton lisäksi hyvän mielen


Vastuullisessa sijoittamisessa vältetään ongelmia aiheuttavia sijoituskohteita, mutta impakti-sijoittaja menee pidemmälle. Impakti-sijoitus tehdään ainoastaan sellaisiin hankkeisiin, jotka hakevat aktiivisesti ratkaisuja maailman ongelmiin.

Taaleri on impakti-sijoittamisen edelläkävijä, joka on yhdessä asiakkaidensa kanssa sijoittanut muun muassa uusiutuvan energian hankkeisiin jo vuodesta 2010 lähtien. Näillä rahastoilla on saavutettu jo 1,2 miljoonan tonnin hiilidioksidipäästövähenemä, joka vastaa noin 110 000 suomalaisen vuotuista hiilijalanjälkeä. Olemassa olevien rahastojen päästövähenemisarvio on 14 miljoonaa tonnia vuoteen 2030 mennessä. Se vastaa noin 1,2 miljoonan suomalaisen hiilijalanjälkeä.

”Impakti-sijoittamisessa ei tarvitse tinkiä tuotosta”, toteaa Taalerin impakti-sijoitusten sijoitusjohtaja Pekka Samuelsson. Impakti-sijoittaminen on kovassa nosteessa ja ala on kasvanut reilussa 10 vuodessa nollasta 500 miljardiin dollariin. Samuelssonin mukaan markkinat eivät olisi kasvaneet näin rajusti, jos tuotot olisivat olleet pettymys: ”Uusiutuvan energian rahastojemme vuotuinen tuotto näyttäisi olevan yli 10 prosentin luokkaa.”

SIJOITTAMISTA, JOLLA ON MERKITYSTÄ

Taaleri on tehnyt impakti-sijoituksia vuodesta 2010 ja hallinnoi jo lähes miljardin euron impakti-sijoituksia pääasiassa tuuli- ja aurinkoenergian hankkeissa.

Vuoden 2019 aikana Taaleri on kerännyt kahteen uuteen uusiutuvan energian rahastoon yli 250 miljoonaa euroa, järjestänyt Suomen ensimmäisen vihreän joukkolainan yksityisesti omistetulle yhtiölle ja toteuttanut Suomen ja Pohjoismaiden ensimmäisen vihreän autocall-sijoituksen, johon kerätyillä varoilla rahoitetaan ympäristölle mitattavasti hyödyllisiä projekteja vihreän joukkolainasäännöstön mukaisesti.

Uusia impakti-sijoittamisen mahdollisuuksia on tulossa myös ensi vuonna.

www.taaleri.com

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Talous ja johtaminen