ILVES -MAALIT – KOTIMAALARIN EDULLINEN PERUSMAALI


Ilves-maalit ja on kehitetty järki päässä: pakkauksista näkee heti tuotteen käyttötarkoituksen ja -ohjeet, ja hinnat ovat ”pirkka-luokkaa”. Kokemattomampikin maalari pääsee hyviin tuloksiin TM-testimenestyneillä Ilves -maaleilla. Kesä alkaa tietysti terassin huollosta. Joko olet kokeillut Ilves -terassisuojaa?

Kevät toi, kevät toi… Kyllä! Kevät ja alkukesä ovat ulkomaalarin parasta aikaa myös mökillä. Maalaaminen on terapeuttista, tarpeellista, hyödyllistä ja… no, jatka itse lausetta. Mutta olitpa sitten ammattilainen tai tee-se-itse -maalari, muutamat perusasiat on hyvä hanskata ennen kuin laittaa siveltimen tai telan heilumaan. 

”Pesu, kuivahtaminen ja pohjamaali voisi olla sellainen hyvä mantra muistaa. Se, onko kyseessä uudiskohteen suojaus vai huoltomaalaus sanelee tietysti paljon, mutta perusasioista ei kannata tinkiä. Pilvipoutainen sää on paras ulkomaalaukseen tai jos aurinko paistaa, kannattaa kierrellä mökkiä aurinkoa karkuun, varjon puolelta maalaten”, opastaa Ilves-maalien myyntiguru Olli Nurhonen.

Ilves-maalit ovat TM-testeissä useana vuonna kärkeen sijoittuneita turvallisia maaleja. Kuvassa Nels Lehtinen, Sirkka Kokkonen, Maija Hietanen, Olli Nurhonen ja Juha Kemppainen.

Mökkiterassit kruunaavat kesän, napsi tästä hoitovinkkejä

Jos suomalainen nysvää talven sohvannurkassa, kesällä reväytetään ilo irti mökkiterassilla. Terassien koko on selvästi laajentunut: 40 neliön mökin edessä ja ympärillä voi olla lähes saman verran terassia. ”Uuden kyllästetyn terassilaudan käsittely tehdään vasta rakentamista seuraavana vuonna. Tuoreena kestopuu on kosteaa, eikä öljy imeydy siihen ” neuvoo Ilves-maalien markkinointipäällikkö Sirkka Kokkonen.

Vanhan terassin saa lähes uudennäköiseksi ahkeroimalla ennen grillin kuumentamista. ”Levitä Ilves Terassipesua varrellisella harjalla tai -sienellä, odota parikymmentä minuuttia, harjaa ja huuhtele. Painepesuria käytettäessä kuivumisaika on pidempi kuin tavallisella vesiletkulla. Levitä pesun jälkeen kuivaan terassiin terassisuoja pensselillä tai varrellisella sienellä”, hän neuvoo.

Voit käyttää myös puuöljyä, kunhan et innostu liian aikaisin keväällä työhön, jolloin terassin puu saattaa olla liian kosteaa. ”Väritön terassiöljy suojaa lialta ja vähentää halkeilua. Sävytetty öljy puolestaan suojaa hyvin auringon UV-säteilyltä ja puun harmaantumiselta. Tarkkaile, miten aurinko terassillesi pääsee paistamaan”, Olli vinkkaa.

Työergonomian saa kuntoon helposti jatkovarrella. ”Muutaman kympin lisäinvestointi hyviin välineisiin ehkäisee selkäkipuja ja parantaa työn jälkeä”, Olli muistuttaa aiheellisesti.

Lauteille ja saunan seinille saunavahaa

Saunapaneelien ja -lauteiden ehostaminen mielessä? Niin pitääkin, olemmehan saunakansaa. ”Lauteiden ja paneelien käsittelyyn meillä on monia eri aineita. Ilves Saunavaha on nostanut suosiotaan ja sitä saa meillä peräti viidessä eri värisävyssä, jos vaikka innostuu vähän leikittelemään useammilla sävyillä. Sitä voi käyttää myös talven kylmillään seisovissa mökkisaunoissa”, Sirkka kertoo.

Innostuitpa sitten maalaamaan ulkona tai sisällä, kokeile Ilves -maaleja. Niillä on kahdenkymmenen vuoden historia, ja nyt on erityisen hyvä aika tukea kotimaista työtä. Suomessa ja Ruotsissa valmistetut Ilves-maalit ovat myös valtaosin vesiohenteisia.

Äläkä huoli, maalaamiseen koukuttuminen on hyvä asia: mökkisi arvo kohenee. Maalaaminen on edullinen tapa piristää lähes kaikkia tiloja: itse hurahdin juuri puolipaneeleiden maalaamiseen, kun bongasin Ilves Paneelimaalit, joka on peittävä vaihtoehto. Kuultovalkoisen ystäville on tarjolla Ilves Hirsi- ja paneelivahaa.

Tutustu tarkemmin: ilvesmaalit.fi

Jaa tämä artikkeli


Mökkeily Vapaa-aika