Ilmastonmuutos on ennennäkemättömän suuri haaste.


Muutamassa vuosikymmenessä on maailmanlaajuisesti saatava aikaan valtava teollisen tuotantorakenteen muutos, ja panoksena on ihmiskunnan ja muun elollisen luonnon tulevaisuus. Vaikka haaste on mittakaavaltaan valtava, ei meillä ole muuta vaihtoehtoa kuin onnistua.

Suuren ponnistuksen avuksi on otettava käyttöön kaikki työkalumme: yksilöt, yritykset ja politiikka. Jotta ympäristöongelmat voitaisiin saada hallintaan, on markkinaolosuhteiden jatkossa kannustettava voimakkaammin ekologisten ongelmien korjaamiseen. Pitkäjänteistä menestystä tavoittelevien yritysten on myös varauduttava nopeisiin toimintaympäristön muutoksiin. Ekologisiin ongelmiin ratkaisuja tuottavat yritykset tulevat hyötymään kehityksestä.

Ekologisia ratkaisuja mahtuukin markkinoille kaikille sektoreille. Esimerkiksi Q Power Oy:n tarkoituksena on torjua ilmastonmuutosta, ja se rakentaa teknologiaa synteettisen metaanin tuottamiseen, päästöjen hillitsemiseen, uusiutuvan energian varastoimiseen ja fossiilisten polttoaineiden korvaamiseksi. Toinen perustamamme yritys Soilfood Oy taas edistää globaalia murrosta kohti kierrättävää ja uudistavaa maataloutta. On pakko yrittää kaikin keinoin.

Töitä tulee tässä ekologisessa jälleenrakennuksessa riittämään valtavasti. Mahdollisuuksia riittää kaikille. Työ olisi pitänyt aloittaa jo eilen, mutta ne jotka aloittavat etulinjassa, menestyvät parhaiten.

Ilkka Herlin

Kirjoittaja on mm. Cargotec Oyj:n hallituksen puheenjohtaja, jonka lisäksi hän lukeutuu puolisonsa kanssa Q Power Oy:n ja Soilfood Oy:n perustajiin ja omistajiin.

Jaa tämä artikkeli


Bisnes Kehittyvä Suomi