Ilmastonmuutos luo uusia työpaikkoja Etelä-Karjalassa


Lappeenrannan kaupunki, LUT-yliopisto ja yritykset toimivat alueella verkostomaisessa yhteistyössä. Yhteisenä nimittäjänä on energia- ja ympäristöalan voimakas muutos. Ilmastonmuutoksen hillintä luo uusia työpaikkoja. Energiaja ympäristöalan verkosto Greenreality Network luo kasvua ja uutta liiketoimintaa alueella.

Ilmastonmuutoksen hidastamisella on kiire. Pariisin sopimuksen 1,5 asteen tavoitteen saavuttaminen vaatii suurta muutosta energian ja raaka-aineiden käytössä. Siirtyminen vähähiiliseen maailmaan vaatii investointeja uuteen vähähiiliseen teknologiaan. Lappeenrannan strategisena tavoitteena on ollut pitkään ilmastotyön ja energia- ja ympäristöalan kasvun yhdistäminen toisiaan tukevalla tavalla, mikä on myös valtiotason tavoitteena hallitusohjelmassa.

Lappeenrannan kaupungissa toimii Lappeenrannan-Lahden yliopisto, LUT-yliopisto. Yliopiston strategian painopisteenä ovat puhdas energia, kiertotalous, kestävä liiketoiminta ja yrittäjyys.

”LUT-yliopisto kannustaa kaupunkia toimimaan kestävän kehityksen edistämiseksi”, toteaa elinvoima ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi.

”Vaikka kaupungissa on monipuolinen elinkeinorakenne, on yliopiston rooli ratkaiseva energia- ja ympäristöalan kehittymisessä. Kaupungilla on tällä hetkellä käynnissä useita hankkeita, joissa avustetaan energia- ja ympäristöalan yrityksiä laajentumisessa”, jatkaa Pasi Leimi.

”Kaupunki tarjoaa yrityksille sopivia toimipaikkoja ja toimitiloja.” Toimialajohtaja Pasi Leimi

Etelä-Karjalassa toimii Greenreality Network, jonka jäseninä on 48 yritystä, kuntaa sekä tutkimis- ja koulutuslaitosta. Verkostoa koordinoi Lappeenrannan kaupungin Greenreality-palvelut.

Yrittäjä Jukka Itkonen, Itula Oy.

”Greenreality Network kokoaa niin suuria kuin pieniäkin yrityksiä yhteen” kertoo verkoston puheenjohtajana toimiva Jukka Itkonen Itula Oy:stä. Verkosto järjestää tapaamisia, toteuttaa viestintää, vaikuttaa alueen päätöksiin sekä toimii kehitysalustana uusille liiketoimintaratkaisuille tai kehityshankkeille. Greenreality Network kaupallistaa ja toimittaa kansainvälisesti ratkaisuja esimerkiksi energiatehokkuuteen ja koneiden sähköistämiseen.

”Energia- ja ympäristöliiketoiminta työllistää n. 12 % työllisistä Etelä-Karjalassa.” Yrittäjä Jukka Itkonen Itula Oy

”Greenreality Network on yksi parhaista yritystoimintaa edistävistä verkostoista, joissa olen ollut”, kehuu verkoston puheenjohtaja ja yrittäjä Jukka Itkonen Itula Oy:stä.

www.greenreality.fi

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi