3 syytä tehdä hankinnat leasingillä


1. Nopea investointi

Teknologian kehittyessä laitehankintojen syklit ovat lyhentyneet : kaluston pitää olla kunnossa ja ajan tasalla. Leasingillä investoinnin voi tehdä heti.

”Ratkaisevaa on usein se, pitääkö hankittava kone omistaa vai riittääkö, että siihen on käyttöoikeus. Jos kone uusitaan tietyin väliajoin, järkevin vaihtoehto on käyttöoikeuden vuokraaminen eli leasing.”

2. Pääomaa ei tarvita

Leasingin avulla hankinnan voi tehdä ilman pääomaa. Ostamiseen verrattuna kulut ovat hankintahetkellä huomattavasti pienemmät ja jakautuvat pidemmälle aikavälille.

Kun pääomaa ei tarvitse sitoa, rahaa voi käyttää yrityksen muuhun toimintaan – esimerkiksi tuotekehitykseen tai työntekijöiden palkkaamiseen.

Olemme mukana Kuljetus – Logistiikka messuilla Helsingin Messukeskuksessa 9.-11.5.2019 osastolla 3c29.

3. Ennustettavat kulut

Talouden ennakoitavuus paranee, sillä leasing-vuokra maksetaan sovitusti eikä yllättäviä piilokuluja synny. Leasing-vuokrat näkyvät tuloslaskelmassa vuokrakuluina, sillä koneita tai laitteita ei kirjata yrityksen taseeseen. Vuokrat ovat verotuksessa vähennettäviä kuluja. ”Kun kulut ovat ennakoitavissa, investoinnin tuoton arvioiminen on helpompaa”, Liski painottaa.

www.bank.ikano/fi/yrityksille/leasing

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Kuljetus ja Logistiikka