Ikaalinen Valkean ruusun kaupunki on elämysten kaupunki


Ikaalisissa kesää on tehty talkoovoimin. Yhteisöllisyys on kauniin kaupungin kantava voima.

Ikaalinen on 6900 asukkaan seutukaupunki lähellä Tamperetta. ”Maalla pikkukaupungissa”, kaupunginjohtaja Kari Tolonen sanoo. ”Ikaalisista ei voi vain puhua, se pitää kokea.”

Aikoinaan maan pienin ja kauneimmaksi sanottu kauppala on kasvanut eläväiseksi kaupungiksi. Ikaalisten Kylpyläkaupunki Oy:tä edustava yhteyspäällikkö Sirpa Salkoaho toivottaa vieraat tervetulleiksi. ”Tämä on elämysten ja monenlaisten kesätapahtumien kaupunki!”

Kappale kauneinta Suomea

Ikaalinen henkii historiaa. Tämän päivän kaupunkia ei olisi ilman Wanhaa Kauppalaa, joka syntyi vuonna 1858. Venäjän keisari Aleksanteri II:lta kävi tuolloin käsky irrottaa Ikaalisten Kirkonkylästä sopiva kaistale kauppalaksi. Paikkaa ei olisi paremmin voitu valita: järvimaisemat Luoteis-Pirkanmaalla ovat vertaansa vailla. Vanhat, huolella vaalitut rakennukset ovat kuin kimmeltävän Kyrösjärven sydämessä.

Tarjolla viihtyisää tunnelmaa ja yhdessä oloa

”Haluamme tuoda kulttuurin lähelle tavallista ihmistä”, myyntipäällikkö Teija Salonen sanoo.

Komean Rahkolan tilan pihapiiri on vuosikymmenien ajan koonnut yhteen kulttuurin tekijöitä, taiteilijoita, paikallisia asukkaita ja matkailijoita. Rahkolan Kesä -tapahtuman ohjelma avaa näkymiä ikaalilaiseen kulttuuri-, harrastusja yhdistyselämään. Se tarjoaa myös matkailijoille elämyksiä ja iloista yhdessä oloa viihtyisässä miljöössä.

Sata-Häme Soi -kisat heinäkuussa, etkot elokuussa

Sata-Häme Soi -festivaali järjestetään tänä kesänä kahdessa osassa. Harmonikansoiton Suomen pelimannimestaruuksista kisataan 1.heinäkuuta. Kultainen ja Hopeinen Harmonikka -kisojen loppuhuipennus, suorana tv:ssä esitettävä finaali, on 3.heinäkuuta. Elokuun 13.-15. päivinä Festivaalipuistossa, Omalla Tuvalla ja Ikaalisten kirkossa etkoillaan ensi vuoteen, jolloin juhlitaan 50-vuotiasta Sata-Häme Soi -tapahtumaa.

Puhetta puistossa

Puistofilosofia-viikko on Ikaalisissa heinäkuussa järjestettävä ajattelun ja dialogin festivaali. ”Suomalaiset ovat loistavia keskustelijoita”, Sirpa Salkoaho sanoo. ”Puistofilosofiaviikosta on mielenkiintoisine aiheineen tullut vuosien varrella perinteikäs osa paikallista, erilaista tapahtumakulttuuria, jonne kannattaa varustautua viltillä ja eväskorilla.”

Kylpyläperinteitä

”Ikaalinen Spa on matkailun veturi”, Salkoaho kuvaa juhannuksen alla yleisölle avautuvaa loman ja työn monipuolista keskusta. ”Uudistetussa Ikaalinen Spassa on vesitropiikin, ravintoloiden ja kauneushoitolan lisäksi erinomaiset kokoustilat. Aktiviteetteja on sekä sisällä että ulkona.”

Luonnollisen kodikas Ikaalinen

Matkan Ikaalisiin kruunaavat luonnonläheiset majoitusmahdollisuudet rantamaisemissa. Teija Salonen ennustaa vireää kesää. ”Mökki- ja leirintämatkailu kiinnostavat matkailijoita.”

Ikaalinen tunnetaan myös opiskelukaupunkina, joka tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet erilaiselle harrastamiselle. Kari Tolonen kehottaa satunnaista matkailijaa katsomaan kaupunkia ”sillä silmällä”. ”Tämä on loistava paikka asua. Omavaraisen ja itsenäisen kaupungin palvelutarjonta on monipuolinen ja kattava.” Jos ihastus vie jalat alta, ja sydän asettuu Ikaalisiin, on Kyrösjärven rannalla myynnissä upeita omakotitalotontteja, joista useimmista on järvinäkymä.

”Tervetuloa Ikaalisiin!”

Kesätapahtumia:

Sata-Häme Soi 1. ja 3.7. sekä 13.-15.8.2021.
XI Puistofilosofia -viikko 20.-24.7.2021.

Yhteystietoja:

Majoitustilaa, vapaita vuokramökkejä:
mokkiavain.fi, visitikaalinen.fi

Jaa tämä artikkeli


Lifestyle