Ikaalinen kehittää kestävää tulevaisuutta


Kylpylän ja Sata-Häme Soi -tapahtuman lisäksi Ikaalinen tunnetaan laajasta kädentaitojen koulutustarjonnastaan ja nyt myös vahvasta kiertotalouden osaamisestaan. 

”Kun käy tutustumassa Ikaalisiin, tulee varmasti toisenkin kerran ja jää pidemmäksi aikaa”, vakuuttaa kaupungin sivistysjohtaja Tapio Ala-Rautalahti. Maaseutumainen kunta tarjoaa hyvät olosuhteet elää, asua järven rannalla, yrittää ja lomailla. 

Ikaalisissa näkee historian kerrostuneisuuden Wanhassa Kauppalassa mutta myös määrätietoisen kehittymisen eteenpäin. Kunta tarjoaa asukkailleen kokoonsa nähden monipuoliset peruspalvelut ja vahvan elämänpolun vauvasta vaariin. Muutama vuosi sitten perusopetukselle valmistui uusi hirsinen koulu, ja liikuntahalli rakentuu parhaillaan. Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos Ikatan tarjonta kattaa aloja, joita ei Suomessa missään muualla kouluteta. 

Vahvan matkailualan lisäksi kiertotalous työllistää yhä useampia. 

”Kiertotaloustoimialan osuus paikallisten yritysten liikevaihdosta on Suomen toiseksi suurin, vajaat 20 prosenttia. Teemme töitä kestävän tulevaisuuden eteen”, painottaa Ala-Rautalahti. 

Kylpylä tähtää Pohjoismaiden huipulle 

Viihtyisä kylpylä- ja kokoushotelli Ikaalinen Spa & Resort avasi ovensa uudistuneena viime kesänä. Kylpylähistoria ulottuu vuoteen 1884, ja nyt puhaltavat uudet tuulet. ”Kehitämme toimintaa perinteitä kunnioittaen ja vanhaa vaalien mutta rohkeasti uutta luoden. Tavoitteena on olla tulevaisuudessa Pohjoismaiden  mielenkiitoisin kylpylälomakohde”, kertoo toimitusjohtaja Eero Aho. 

Perinteinen kylpylätoiminta saa jatkossa ympärilleen lisää aktiviteetteja ja tapahtumia. ”Haluamme olla vahvasti mukana muidenkin kuin tanssien ja musiikkitapahtumien järjestämisessä. Kyse voi olla stand upista, teatterista tai vaikkapa jostain ihan muusta”, Aho jatkaa. 

Ympärillä oleva upea luonto ja ulkoaktiviteetit lisäävät niin lomailijoiden kuin etätyöntekijöiden hyvinvointia. Kylpylän korkealaatuiset ravintolapalvelut houkuttelevat paikalle jo yksistään. 

Tutustu tarkemmin: ikaalinen.fi Tai ikaalisiin.fi

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä pirkanmaa