Ihanaa voida hyvin!


Kun toinen luottaa siihen, että minä pystyn. Sparraus ja ymmärrys omista valinnoista auttavat elämäntapamuutoksessa. 

Voi apua, kuka on tuo vanha täti peilikuvassa? Varmasti moni on säpsähtänyt samanlaisista huomioista ja herännyt karuun todellisuuteen nähdessään oman kuvansa. Varmasti melkein yhtä moni on halunnut tehdä jotain asialle, yrittänytkin. Osa onnistunut ja useampi epäonnistunut. Pysyvä muutos on vaikeaa, muttei ollenkaan mahdotonta. 

”Se, että alat oikeasti tekemään, etkä vaan mieti. Se on vaikeinta. Otin yhteyttä Cambridge-valmentajaan ja kuulin aloittavasta laihduttajaryhmästä, mutta epäröin vielä… mietin, että jaksaisinko kuitenkaan. Lopulta suostuin ja ajattelin, että satsaan tähän niin paljon aikaa ja rahaakin, että tämän on pakko onnistua. Aioin tehdä parhaani. Se lähti sitten heti niin hyvin käyntiin, että innostuin ja nyt sparraan muita työkseni”, kertoo One to One dietin-kokemusasiantuntija Marika Levlin. 

Cambridge-valmentajan omakohtainen kokemus on tärkeä. Meidän kaikkien on nähtävä ja kuultava hyvistä onnistuneista esimerkeistä. Sparraajan kokemus ohjelman vaiheista, haastepaikoista, välietapeista ja tuntemuksista on arvokasta sekä vahvistaa luottamusta omaan onnistumiseen. 

”Kaikki tämä tieto tuntuu kehossani. Tiedän, mistä puhun. On niin ihanaa voida hyvin ja nyt auttaa muita!” 

Oman kehon tuntemus voi olla monelle aika vierasta. Levlin on huomannut kuitenkin työssään, kuinka monen mielenkiinto omaan kehoon ja sitä kautta hyvinvointiin herää. Hän vertaa sitä auton huoltoon, sitäkin pitää huoltaa säännöllisin väliajoin toimiakseen hyvin. Ja kun tuntee oman kehonsa, syntyy ymmärrystä tehdä oikeita valintoja. 

”Mielenkiinto omaan kehoon herää ja sen ymmärryksen kautta alkaa tekemään oikeita valintoja.” 

Keho kiittää ja mieli voi hyvin 

Terveysvaikutukset ovat mittavat. Levlin pystyi lopettamaan verenpainelääkkeiden syönnin, olo piristyi ja varsinkin mielessä tapahtuvat muutokset olivat huomattavia. 

”Muutos oli henkisestikin suuri. Aloitin juuri uuden koulutuksen ja tuntui, että minähän pystyn ihan mihin vain. Tämä ei ole pelkkää laihdutusta vaan muutosta parempaan monella elämän osa-alueella.” 

Hyvän olon kokeminen ja energisyys kehossa ovat meille kaikille tuttuja tunteita ainakin jossain vaiheessa elämää. Se, että jaksaa ja on hyvä fiilis. Silloin me ajattelemme myönteisesti. 

”Sain kaiken tämän takaisin, vanha Marika on taas täällä. Onhan se ihanaa tunnistaa itsensä taas peilistä. Voisin kai sanoa, että olen kiitollinen kurjalle, sillä pystyin parempaan kuin itse kuvittelinkaan”, Levlin iloitsee. 

”Oma valmentajani antoi neuvoja, mutta valinta oli minun. Hän luotti siihen, että minä pystyn.”

Kokemusasiantuntijan mietteet ja vinkit 

  • Uskalla uskoa itseesi, että pystyt. 
  • Jokainen meistä tietää mikä on keholle hyväksi ja mikä ei. 
  • Kilot ovat useimmiten itseaiheutettuja. Yhtälailla niistä voi itse hankkiutua eroon. 
  • Mieti herkkujen äärellä haluatko niitä oikeasti, tekeekö niitä mieli vai onko se vain vanha tapa. 
  • Älä pelkää epäonnistumista. Jokainen asia, joka parantaa omaa oloa on askel eteenpäin. 
  • Laihduttaminen ei ole mitään rakettitiedettä, mutta tutkittu tieto on hyvästä. 

www.one2onediet.fi 

Jaa tämä artikkeli


Hyvinvointi Terveys