Idyllinen Forssa kiertotalous ekosysteemien koti


Forssa on 35 000 asukkaan talousalueen keskus yrityselämässä sekä palveluissa. Forssa tunnetaan rakennustuoteteollisuuden, elektroniikan, graafisen alan, metallin, elintarviketeollisuuden sekä ympäristöalan yritystoiminnasta ja osaamisestaan. 

Järkivihreä Forssa -kaupunkistrategia painottaa monipuolista elinkeinorakennetta ja innovatiivisia teknologiaratkaisuja -ympäristöystävällisyyttä. 

Kiertotalous nostettu uuden seudullisen elinvoimaohjelman yhdeksi kärjeksi 

Forssan Yrityskehitys Oy:n toimitusjohtaja Riikka Riihimäki sanoo, että Forssan seudun teollisuus on lujalla kivijalalla. Teollisen kiertotalouden Envitech-alue on hyvä esimerkki teollisen kehittämisen etupainotteisuudesta. 

– Kärkitoimialoiksi on nostettu ympäristöliiketoiminta ja energia, hyvinvointi, vihreä logistiikka ja teknologia. Lisäksi Forssan seutu on erittäin aktiivinen erilaisten ekosysteemien moottorina, Riihimäki kertoo ja jatkaa: 

Forssa on tunnettu aktiivisesta elinkeinopolitiikastaan 

– Ekosysteemien toimivuus on tulevaisuuden malli. Alueella on yksi maailman kehittyneimmistä teollisen kiertotalouden symbiooseista, jossa yritykset tekevät tiivistä yhteisyötä ja hyödyntävät toistensa osaamista ja tuotteita. 

Envitech-alue on osaltaan loistava esimerkki tehokkaasta ja onnistuneesta kiertotalousmallista, joka on ekologisesti kestävä, vähähiilinen ja energiaa tehokkaasti hyödyntävä kokonaisuus. Alueella toimii jo useita ympäristöalan yrityksiä, joiden rinnalle houkutellaan uusia toimijoita täydentämään ekosysteemiä. 

Muuttajapalvelu apuna kaikessa 

– Muuttajapalvelu luotiin erityisesti yrityksien tueksi helpottamaan rekrytoinneissa. Muuttajapalvelun avulla autamme muuttajia vaikkapa ensimmäisen asunnon saamisessa -nopeasti sekä kustannustehokkaasti. Alueen yritykset voivat käyttää muuttajapalvelua omassa ilmoittelussaan, Kärkkäinen selvittää. 

www.fyk.fi

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi