Ideoita yhdessä touhuamiseen – vinkkejä tapaturmien ehkäisyyn ja jaksamiseen


Kotitapaturma.fi -verkkosivu tarjoaa tietoa sekä keinoja ja menetelmiä tapaturmien ehkäisyyn, antaa ideoita perheenä toimimiseen ja vinkkejä lisäavun saamiseen.

Valtaosa tapaturmista sattuu kotona ja vapaa-ajalla. Yleisimpiä pienten lasten kotitapaturmia ovat kaatumiset, putoamiset, törmäämiset, palovammat sekä hukkumiset. Tarkastuslistat ja pienetkin toimenpiteet auttavat ehkäisevään yleisimpiä tapaturmariskejä.

”Riskitilanteet syntyvät nopeasti, esimerkiksi vain hetken puhelimen selailun aikana”, kertoo THL:n kehittämispäällikkö Ulla Korpilahti.

Lasta on hyvä innostaa liikkumaan, jotta motoriset taidot kehittyvät ja liikkuminen ketteröityy. SPR:n suunnittelija Saara Aakko kannustaa vanhempia antamaan lapsilleen jakamattoman huomion: ”Iloitse lapsen kehityksestä ja anna positiivista palautetta.”

Aakko kuitenkin muistuttaa, että vanhemman tulee huolehtia myös omasta mielenterveydestä ja keskustella mieltä askarruttavista asioista: ”Jaksamista pitää miettiä, ei kenenkään tarvitse olla täydellinen.”

Punaisen Ristin koordinoimaan Tapaturmien ehkäisyverkostoon kuuluu 20 viranomaistahoa ja järjestöä – tarkoituksena on tuottaa ja jakaa tietoa tapaturmien ehkäisystä.

www.kotitapaturma.fi/vinkit-ja-linkit-perheille -sivulle on koottu tapaturmien ehkäisymateriaalia, kuten tarkastuslistoja sekä tietoa kodin turvallisuudesta. Lisäksi sivulle on koottu vinkkejä leikkeihin ja yhdessä tekemiseen sekä linkkejä avunsaantiin liittyen.

Jaa tämä artikkeli


Perhe