IDEASTA INNOVAATIOON


Suomen talous tarvitsee ideoita, jotka muuttavat innovaatioiksi. Hyvä innovaatio täyttää kuluttajan tarpeet, oivaltava innovaatio luo uusia tarpeita ja parhaat innovaatiot valloittavat maailmanmarkkinat. 

Me suomalaiset insinöörit osaamme kehittää ensiluokkaisia tuotteita, mutta ideoiden kaupallistamisessa on yhä parannettavaa. Kaupallistaminen on maali, johon vaikuttavuutta aikaansaavan tutkimus- ja kehittämistoiminnan tulee tähdätä. Ilman kaupallistamista idea ei ole innovaatio. 

Innovointi vaatii rohkeutta, luovuutta ja energiaa. Tarvitsemme yksilöitä, joilla on visio ja intohimo ratkaista globaaleja haasteita kuten ilmastonmuutosta. Innovaatiot pelastavat maailman ja maailman pelastaminen on hyvää liiketoimintaa. 

Innovaatiot ovat merkittävin talouskasvun lähde. Vain innovaatioiden ja uudistumisen kautta kykenemme kilpailemaan kansainvälisillä markkinoilla ja ylläpitämään yhteiskunnan hyvinvointia. 

Suuret innovaatiot ovat syntyneet taloudellisten kriisien aikana. Me suomalaiset emme saa jäädä sivustakatsojiksi, kun kriisien jälkeen markkinoita jaetaan uudelleen. Hyvinvointimme ratkaisee kykymme jatkuvaan uudistumiseen ja uusien markkinamahdollisuuksien hyödyntämiseen. 

Business Finlandilla on tärkeä rooli vakaan ja innostavan innovaatioympäristön luomisessa. Autamme asiakasta jakamalla kehitystyöhön liittyvää riskiä. Tavoitteena on, että uudistumisen kautta suomalaiset tuotteet löytävät tiensä maailmanmarkkinoille. 

Kansainvälinen verkostomme etsii jatkuvasti markkinoita ja asiakaskontakteja. Viime vuonna asiakkaamme arvioivat, että kymmenen prosenttia heidän viennistään kaukomarkkinoilla oli yhteistyömme seurausta. Tällä on noin 800 miljoonan vuosittainen vaikutusta Suomen vientiin. 

Vain kaupallistamisen kautta tutkimuksen ja kehittämistoiminnan aikaansaannokset jatkavat matkaansa globaaleille vientimarkkinoille ja euroiksi Suomen bruttokansantuotteessa.

Nina Kopola 

Pääjohtaja 

Business Finland

Jaa tämä artikkeli


Menestyksen Tekijät