Hyvän HR-järjestelmän keskiössä on ihminen


Joustava, käytettävyydeltään toimiva Sympa HR tuo lisäarvoa henkilöstöhallinnon lisäksi esimiehille ja työntekijöille.

Sympan, pohjoismaiden nopeimmin kasvavan HR-järjestelmien ohjelmistotalon, perustivat vuonna 2005 sisarukset Keijo Karjalainen ja Taina Sipilä. Tänään Sympan HR-ratkaisu on käytössä yli 650 organisaatiossa, yli 50 eri maassa. Sympan järjestelmällä autetaan henkilöstöhallinnon arkea muun muassa Pihlajalinnalla, Dustinilla, Relexillä, Kansallisoopperalla sekä Lindexillä.

Sympa toimii yritysten järjestelmäarkkitehtuurin ytimessä ja auttaa kaikkia organisaation tiimejä menestymään. ”HR-ratkaisun perimmäinen tarkoitus on mahdollistaa keskittyminen olennaiseen, eli ihmisiin”, toimitusjohtajana toimiva Karjalainen herättelee.

”HR-ratkaisun perimmäinen tarkoitus on mahdollistaa keskittyminen olennaiseen, eli ihmisiin.”

Kunta – liity HR:n edelläkävijöihin

Sympa HR on käytössä yritysten lisäksi edelläkävijäkunnissa, aina muutaman kymmenen hengen yrityksistä kymmeniä tuhansia työllistäviin organisaatioihin. Karjalaisen mukaan kuntien ja kasvuyritysten haasteet ovat samankaltaisia – parin vuoden päähän on vaikeaa ennustaa. Sympa HR:n selkeä menestystekijä on sen mukautuminen niin organisaation kasvuun ja kansainvälistymiseen kuin kutistumiseenkin.

”Parissa vuodessa henkilöstö voi organisaatiomuutoksen vuoksi laskea 5 000 henkilöstä tuhanteen. Järjestelmä ja sopimukset elävät mukana.”

Sympan valtteja ovat alusta asti olleet joustavuus, helppokäyttöisyys ja tiedon raportointi, joiden ansiosta HR voi keskittyä ydintehtäviinsä. Yhdestä paikasta löytyvät nopeasti kaikki tiimin asiat, kuten palkka- ja työsuhdetiedot, sekä analytiikka. Työntekijä voi itse päivittää henkilökohtaiset tietonsa, kuten osoitteen, tilinumeron ja osaamisensa.

”Analytiikassa voi pureutua muun muassa palkkakehitykseen, tavoitteiden saavuttamiseen, oppimiseen sekä strategiseen osaamiseen”, Karjalainen listaa ja jatkaa: ”Strategisesti on tärkeää ennustaa lähtemisriski sekä trendit henkilöstön vaihtuvuudessa.”

Kouvolassa muutostarve tunnistettiin ja Sympa HR otettiin käyttöön. Kaupunki säästi hankinnassa 1,2 miljoonaa euroa perinteisten isojen kunta-alan toimijoiden ratkaisuihin verrattuna.

”Sähköinen allekirjoitus säästää 30 minuuttia per sopimus”, Karjalainen mainitsee yksittäisen nopeuttavan toiminnon. Huonojen työkalujen käyttö ja virheiden korjaaminen tulevat kalliiksi.

www.sympa.com/fi

Jaa tämä artikkeli


Talous ja johtaminen