Hyvä johtajuus on VASTUULLISUUSTEKO


SOLilla työskentelee yli 14 000 henkilöä, ja toimintaa on 7 maassa. Suomalainen perheyritys pitää kiinni perinteistään, jo 170 vuoden ajan toimintaa ohjanneista inhimillisistä arvoista.

”Olemme vastuussa yhteiskunnalle, työntekijöille ja asiakkaille. Mukana tulee vastuu ympäristöstä”, SOL Palveluiden toimitusjohtaja ja osaomistaja Juhapekka Joronen selittää.

Tosiasia on, että maailma on muuttunut pienemmäksi ja toimintakulttuuri ympärivuorokautiseksi – muutos ajaa uudistumaan. Joitain SOLin perustöitä voidaan tehostaa, muttei korvata: ”Digiraportointi on hyvä lisänä, mutta siitä ei ole hyötyä, jos kohteen lakanoita ei ole vaihdettu.”

Suuri joukko voi tehdä muutoksen

Suomen yhtiöiden SOLilaisista 30 prosenttia on kulttuuritaustaltaan muita kuin suomalaisia, äidinkieliä on yli 60. Esimiesten on ymmärrettävä erilaisia kulttuureja ja uskontoja sekä osattava viestiä. Ihmisten johtamisen merkitys korostuu ja etenkin, kun suuri osa henkilöstöstä työskentelee asiakkaiden tiloissa. ”Esimiehen on oltava työntekijälle läsnä ja annettava palautetta, tämä on haastavaa.”

Suuren joukon liikkuessa syntyy tilanteita, jotka mahdollistavat onnettomuuksien synnyn. Esimiehen on löydettävä keinot tukea päivittäistä johtamista, sillä jokainen kyynärpään kolhaisu tai liukastuminen on turha: ”Henkinen ja fyysinen turvallisuus ovat tärkeässä roolissa.”

SOLin toimintatapaan kuuluu ottaa asiakastyytyväisyyskäynnille mukaan esimiehen lisäksi henkilö, joka työskentelee kohteessa. Näin palautetta saadaan suoraan kentältä. Viime vuonna kasvotusten käytiin yli 12 000 asiakastapaamista.

”Erään hotellin vuosittaiset roskasäkkimäärät saatiin tippumaan Helsinki-Hämeenlinna välin verran”, Joronen kertoo. Haasteena on saada hyvät ideat talteen ja käytäntöön: ”Olemme asiantuntijoita. Jotta uusia ratkaisuja löydetään, esimiehen on ohjattava työntekijää sekä tarvittaessa myös asiakasta.”

”Hotellin vuosittaiset roskasäkkimäärät saatiin tippumaan Helsinki-Hämeenlinna välin verran.”

SOL Palveluiden toimialat

• Siivouspalvelut
• Pesulapalvelut
• Henkilöstöpalvelut
• Hälytyskeskus
• Kiinteistöpalvelut
• Aurinkovoimala
• Toimitilapalvelut
• Turvallisuuspalvelut

www.sol.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Kehittyvä Suomi