Hyvä huomen


PAIMION PARANTOLA on Alvar ja Aino Aallon suunnittelema kansainvälinen funkkisarkkitehtuurin helmi, joka herää vaiheittain taas loistoonsa. Parantola kehittyy juurilleen uskollisena ainutlaatuiseksi foorumiksi taiteelle, tieteelle ja hyvinvoinnille.

Paikaksi, jossa muotoillaan hyvää huomista. 50 hehtaarin mäntymetsän ympäröimä Paimion parantola on yksi maamme merkittävimmistä kulttuurikohteista. 

Paimion parantola on nuoren arkkitehtipariskunnan omavaraiseksi tuberkuloosiparantolaksi 1930-luvulla suunnittelema kokonaistaideteos. Alvar Aalto toteutti rohkeasti uusia arkkitehtuurin, rakentamisen ja muotoilun ratkaisuja. Parantolasta tuli rakennuksena uuden ajan airut. Rakennus ympäristöineen toimi medikaalisena instrumenttina yhdistäen toisiinsa vahvoja suomalaisia elementtejä kuten voimaannuttava luonto, innovaatiot, muotoilu sekä esteettisyyden ja valon vuorovaikutus. 

”Paimion parantola -säätiö tuo Alvar Aallon ennakkoluulottoman ja humaanin asenteen tähän päivään ja luo parantolasta jälleen kestäviä ratkaisuja testaavan yhteisön ja uuden ajattelun keskuksen, inspiroivan paikan niin kulttuuri- kuin yritysmaailman tarpeisiin”, kiteyttää toimitusjohtaja Henna Helander. 

Tervetuloa valon puolelle 

Paimion parantolan kesä on täynnä toivoa. Nauti sielun ja ruumiin ravinnosta ainutlaatuiseen ympäristössä Parantolan sisätiloihin voi tutustua opastetuilla kierroksilla, vierailemalla näyttelyissä ja kaupassa sekä yöpymällä rauhoittavan mäntymetsän keskellä. Uutta on myös Ravintola Toivo. Paimion parantola on avoinna niin vierailijoille kuin uusille toimijoille, jotka haluavat tulla osaksi parantolan yhteisöä. 

Lahjoita hyvään huomiseen 

Paimion parantola herää vaiheittain taas täyteen loistoonsa. Paikaksi, jossa muotoillaan hyvää huomista. Voit osallistua Paimion parantolan kulttuuriperinnön säilyttämiseen tuleville sukupolville yksityishenkilönä tai yrityksen/yhteisön kautta. 

 Lue lisää: www.paimionparantola.fi/kesa

Jaa tämä artikkeli


Kesä Suomessa