Hygienia-asema tuo turvaa koronalta


MODI-hygienia-asemalla voidaan helpottaa korona-aikana esimerkiksi läheisten asiointia palvelutaloissa ja sairaaloissa. 

Tim-Nordic tuo saksalaiset MODI-hygienia-asemat Suomen markkinoille. Tavoitteena on ehkäistä uusia covid19-tartuntoja. 

Kirkkonummelainen Tim- Nordic Oy alkaa tuoda Suomeen Saksassa suunniteltuja ja valmistettuja MODI-hygienia-asemia. Tim-Nordicin Jan Fagerström ja Tage Stenman kertovat laitteiden soveltuvan useimpien organisaatioiden tarpeisiin. Esimerkkikohteina he mainitsevat vanhainkodit, sairaalat, ravintolat, ruokakaupat, kuntokeskukset sekä teolliset laitokset ja toimistoympäristöt. 

MODI-hygienia-asema koostuu ohjainyksiköstä, joka sisältää PC-tietokoneen, näytön, kameran ja led-valot. Yksinkertaisimmillaan ohjainyksikkö tunnistaa maskin käytön, mutta siihen voidaan liittää monia muitakin helposti muokattavia toimintoja. Hygienia-asema voidaan kiinnittää seinään tai sitä varten tarkoitetulle erilliselle alustalle. Siihen on saatavissa myös desinfiointiaineen annostelija. 

“Yksinkertaisimmillaan ohjainyksikkö tunnistaa maskin käytön, mutta siihen voidaan liittää monia muitakin helposti muokattavia toimintoja.”

Yksikkö voidaan liitää tietoturvalliseen MODI-pilvipalveluun. Palvelussa voidaan muokata järjestelmän toimintoja, analysoida hygienia-asemilta kerättyä dataa ja rekisteröidä uusia käyttäjiä. 

”Hygienia-asema asennetaan sisääntulon yhteyteen. Sillä voidaan tarkastaa muun muassa tiloihin saapuvan henkilön ruumiinlämpö ja happisaturaatio sekä laskea tiloissa olevien henkilöiden määrä. Ongelmista laite ilmoittaa ohjainyksikön näyttöruutuun ilmestyvällä tekstillä. Kulunvalvontajärjestelmään liitetty hygienia-asema voi myös estää sairastunutta tai maskitonta henkilöä pääsemästä sisään. Sisäpuhelintoiminnolla saapuva henkilö voi ottaa yhteyttä esimerkiksi aulapalveluun”, Fagerström kertoo. 

Jos hygienia-asemaan on valittu RFID/ NFC-lukija, dokumentinlukija tai kasvojentunnistustoiminto, se pystyy tunnistamaan henkilöt ulkonäöltä tai henkilötunnisteesta. MODI-järjestelmään voidaan liittää myös erilaisia anturijärjestelmiä muun muassa turvaetäisyyksien ja tilan hiilidioksidipitoisuuksien mittaamista varten. 

”Organisaatio voi hankkia MODI-hygienia-asemat omakseen kertamaksulla, mutta myös leasing -sopimus on mahdollinen. Pilvipalvelu on puolestaan kuukausihinnoiteltu”, Stenman sanoo. 

www.timnordic.fi 
www.modihealth.net 

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi