Digitalisointi tuo lisätehoa terveyspalveluihin


Kun väestö ikääntyy ja terveyspalveluiden tarve lisääntyy, mutta resurssit eivät kasvaa, on kehitettävä uusia tapoja hoitaa yhä enemmän ihmisiä laadusta ja turvallisuudesta tinkimättä

Yliopistollisten sairaanhoitopiirien kolmivuotisessa Virtuaalisairaala 2.0 -hankkeessa luotiin monistettavissa oleva virtuaalinen alusta sähköisille terveyspalveluille sovelluksineen.

Tuloksena oli erikoissairaanhoidon palvelut digihoitopolkuineen sisältävä Terveyskylä.fi -sivusto, jolla vierailee keskimäärin 400 000 ihmistä kuukaudessa. Terveydenhuoltoalan ammattilaisille TerveyskyläPRO tarjoaa virtuaalikeskuksia ja oppaita sekä alustan ajantasaisen asiantuntijatiedon jakamiselle.

Hankkeen lähtökohtana oli rakentaa malli, jota voidaan käyttää myös muissa sosiaali- ja terveysalan palveluissa, kuten sosiaalityössä.

“Idea on sama kuin talopakettitehtaassa: käyttäjä voi koota moduuleista tarpeisiinsa sopivan talon ja sisustaa sen itse”, kertoo hankejohtaja Sirpa Arvonen HUS Tietohallinnosta.

Digitaalisista terveyspalveluista on apua esimerkiksi pitkäaikais-sairaiden hoidossa. Hoitotasapainoa voidaan seurata palvelussa ja sen kautta saa yhteyden hoitavaan tahoon tarpeen mukaan määräaikaiskontrollien sijaan. Näin hoitotasapaino säilyy parempana ja jonot vastaanotolle lyhenevät, kun ne voidaan varata joustavasti. “Eikä esimerkiksi kuusamolaisen potilaan ole pakko matkustaa Ouluun erikoislääkärille, kun etäyhteydellä vastaanotto onnistuu omassa terveyskeskuksessa.”

Käy tutustumassa: terveyskyla.fi
Kysy lisää: info@terveyskyla.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Julkishallinto & kansanterveys