Hurvittelua Etelä- Pohjanmaan lakeuksilla


Suomen suurin ja ainoa yksityisomisteinen huvipuisto PowerPark sijaitsee Kauhavan Ala- Härmässä – keskellä Pohjanmaan lakeuksia. Suomen mittakaavassa valtava, 160 hehtaarin alue tunnetaan sen kruunujalokivestään, huvipuistosta – mutta alueella on laitteiden lisäksi tarjolla paljon muutakin kesätekemistä. 

PowerPark on yhdistelmä luonnon kauneutta ja huvipuiston vilinää. Jos ensimmäisenä päivänä hurvitellaan huvipuistolaitteissa, ihastellaan Röllikylää ja rentoudutaan uima-altaalla, toisena päivänä huristellaan carting-radalla, pelataan minigolfia ja ihmetellään 5D-elokuvakokemusta. Tuoreet välipalat voi napata mukaan kauppakeskus-RoadHousen leipomo-konditoriasta, ja isommat ateriat nauttia alueen useissa ravintoloissa. 

Hurjaa menoa huvipuistossa 

Maisemointiin ja teemoitukseen panostetussa huvipuistossa siirrytään sujuvasti lännenkylästä itävaltalaiseen tirolilaismiljööseen ja italialaiseen pikkukaupunkiin. Laitteita puistossa on 44. 

Yksi kestosuosikeista on Suomen suurin, yli 800 metrin mittainen puuvuoristorata Thunderbird, jonka pehmeä, mutta luonteikas ajokokemus yllättää kokeneimmankin hurvittelijan. Vauhdikas, jopa 80 km/h viilettävä Lehtimäen hongasta rakennettu rata on kasattu 80 kilometristä puuta ja se on syönyt pultteja yli 200 000. 

Toinen kestosuosikki on Pohjois- Euroopan hurjin vuoristorata Junker, joka kiihtyy 1,9 sekunnissa 100 km/h-vauhtiin. Nopeasti korkeuksiin nousevan vajaan kilometrin radan kierteet, silmukat ja syöksyt saavat kokeneimmankin huvipuistokonkarin vatsanpohjan kutittelemaan. 

Maailman luokan carting-elämys 

Autourheilija Mika Salon suunnittelemalla Mika Salo Circuit -ulkokartingradalla jokainen voi tuntea olevansa oman elämänsä formulatähti. Yhdellä maailman hienoimpiin lukeutuvalla radalla on järjestetty kansainvälisiä kisoja, kuten EM- ja MM-mittelöitä. Kilometrin radalle ovat tervetulleita niin varttuneemmat kuin pienemmätkin kaahailijat vanhempien opastuksella. Sadesäällä vaihtoehtona on myös sisäcarting-rata. 

Tuulta ja tuiskua 5D-leffateatterissa 

Suomen ensimmäisessä 5D-elokuvateatterissa 3D-elokuvia maustavat eri suuntiin liikkuvat istuimet sekä muut tehosteet, kuten savu, tuuli ja vesi. Kokemuksen kruunaavat valo ja näyttämöefektit. 

Non-stoppina pyörivissä elokuvissa on kolme teemaa: Canyon Coaster, Bumper Cars ja Sherlock Holmes. Elokuvien kestävät 5–17 minuuttia. 

Satumainen Röllikylä 

Huvinpuiston yhteydessä sijaitsevassa satumaisessa Röllikylässä pääsee bongaamaan Röllielokuvien kuvauspaikkoja sekä ottamaan irtioton puiston pauhusta. Kylän siimeksessä virtaa joki, peikkohahmot tervehtivät vierailijoita ja avautuupa metsässä mahdollisuus myös astua sisään Röllin Tölliin. Perheen pienemmät pääsevät seikkailemaan Röllien kanssa ja suorittamaan hauskoja tehtäviä. 

Missä PowerPark on? 

PowerPark sijaitsee Kauhavan Ala-Härmässä. Sinne hurauttaa autolla alle tunnissa niin Vaasasta, Seinäjoelta kuin Kokkolastakin. Pienellä koukkauksella PowerPark tulee mukavaksi osaksi reissua myös Jyväskylästä pohjoiseen suunnatessa. 

Junalla PowerParkiin hujauttaa Oulusta ja Helsingistä kolmessa tunnissa ja Tampereelta alle kahdessa. Härmän juna-asemalta on ilmainen bussikuljetus huvipuiston porteille. 

Lisätietoa aktiviteeteista: powerpark.fi

Jaa tämä artikkeli


Kesä Suomessa Matkailu Vapaa-aika