Hurmaava Uusikaupunki Etelä-Euroopan tunnelmaa ja historian havinaa


Sympaattiset puutalokorttelit, mielenkiintoiset nähtävyydet, monipuoliset harrastusmahdollisuudet sekä upeat meri- ja luontokohteet luovat puitteet mainiolle lomalle. 

Puutalobongarin päiväuni 

Upean Kaupunginlahden rannan tarinaseinät ja kivetyksiin upotetut merelliset ajatukset muodostavat ulkoilmamuseon. Rantabulevardin suloisissa 1800-luvun makasiineissa on joskus varastoitu suolaa, mutta nyt niiden ravintoloissa ja terasseilla on varsin makea meininki. 

Empiretyylinen puutaloalue on yksi maamme laajimmista ja parhaiten säilyneistä. Yli 40 puutalokorttelia ja 600 puutaloa laittavat huokaamaan – olisipa kiva kurkata sisälle. Tähän toiveeseen vastaa 3.- 4.9. järjestettävä Vanhat talot -tapahtuma. Opastetuilla teemakierroksilla kuulet monenmoista tarinaa kaupungistamme. ”Dekkarikävelyillä Petäjämäen jäljillä” teemaan johdattelee itse kirjailija Rake Tähtinen. 

Hauskoja kohteita ja mukavia tapahtumia 

Taidetalo Pilvilinna taidepolkuineen, pitsimökkeineen sekä rosarioineen on valloittava elämys. Wahlbergin museotalossa voi aistia entisajan porvariskodin tunnelmaa ja muistella merenkulun kulta-aikoja. Merellistä historiaa tarjoilevat myös Luotsimuseo ja Merimiehenkotimuseo. 

Automuseon kolmessa isossa näyttelyhallissa niin pienempien kuin isompienkin autofanien päiväunet käyvät todeksi. Kaupungin erikoisimman museon titteli menee toimintavapaiden laitteiden Bonk-museolle. Lasten Keksimössä voi rakentaa oman Bonk-koneen. 

Crusell-musiikkiviikko 23.-30.7. johdattaa kuulijansa kultaiselle 20-luvulle. 27.-28.8. juhlitaan Venetsialaisia ja eletään historiaa todeksi. Karoliinit ja mamsellit pystyttävät leirin keskelle kaupunkia ja pääsemme näkemään miten 1700-luvun alussa elettiin.  

Lisää vinkkejä: visituusikaupunki.fi

Jaa tämä artikkeli


Kesä Suomessa Matkailu Vapaa-aika