Huopatossutehtaasta HÄLINÄÄN


Ruotsalainen kollega ilmoitti, että heidän tavoitteenaan on tehdä toimistosta hälisevä. Minua nauratti – eikö toimistoissa pitäisi olla hipihiljaista, jotta kaikki saavat keskittyä?

Kommentin taustalla on kuitenkin aito idea: tähän asti useimmissa avokonttoreissa on ollut tiukat pelisäännöt rauhan ylläpitämiseksi ja kaikki ihmisten kohtaaminen, juttelu ja kokoustaminen on siirretty neukkareihin pois silmistä, ja ennen kaikkea pois korvista.

Toimiston pinta-alasta on omistettu 70-80 % hiljaiseen työskentelyyn ja loput neuvottelutiloihin ja kahvihuoneisiin, joissa keskustellaan työkavereiden, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Mitä jos käännämmekin tämän toisin päin? Jatkossa toimistolle tullaan tapaamaan ihmisiä ja tekemään yhteistyötä, jakamaan ideoita ja oppimaan uutta.

Siellä perehdytetään uutta työkaveria ja pohditaan yhdessä ratkaisua asiakkaan ongelmaan. Toimistolla kuullaan mitä muut tekevät ja missä firma menee ja päästään ehkä mukaan uuteen hankkeeseen, jonka olemassaolosta ei kotikonttorilla edes tiennyt. Kun on aika vetäytyä näppäimistön ääreen ja keskittyä, kone kannetaankin sinne neukkariin tai kotitoimistolle.

Me pohdimme itse samoja asioita kuin asiakkaamme: mikä on toimiston rooli jatkossa? Minä uskon, että ihmiset tekevät työpaikan ja kun kokoonnumme yhteen, puitteilla on merkitystä: viihtyisään toimistoon tulee mielellään ja yhteistyö antaa energiaa.

www.tengbom.fi

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi