HUOMISEN PUOLUSTAJAT


Tuotekehityspäällikkö Maria Liljelund vastaa desinfiointiaineiden tuotekehityksestä Bernerin laboratoriossa Helsingin Herttoniemessä. ”Työni on motivoivaa, sillä saan olla osaltani mukana infektioiden torjunnassa ja terveydestä huolehtimisessa”, hän sanoo. 

Kotimainen perheyhtiö Berner on ollut rakentamassa suomalaisten hyvinvointia jo 137 vuotta. Tänä keväänä Bernerin pitkä kokemus ja laadukkaat, Heinävedellä valmistettavat tuotteet ovat nousseet erityiseen arvoon, kun desinfiointiaineiden kysyntä on moninkertaistunut. 

Tuotekehityspäällikkö Maria Liljelund vastaa desinfiointiaineiden tuotekehityksestä Bernerin laboratoriossa Helsingin Herttoniemessä. Hän seuraa työssään jatkuvasti desinfiointiaineita koskevaa lainsäädäntöä sekä alan kehitystä terveydenhuollossa ja mikrobiologian testauspuolella. 

“Olemme omalta osaltamme mukana infektioiden torjunnassa. Valikoimissamme on desinfiointiaineita sekä kuluttajille että terveydenhuollon ammattipuolelle käsidesinfiointiaineista potilasvälineiden ja leikkaussalien desinfiointiin”, Liljelund kertoo. 

Liljelund ja muut berneriläiset ovat tehneet hartiavoimin töitä, jotta desinfiointiaineita saataisiin toimitettua riittävästi etenkin kriittisiin terveydenhuollon tarpeisiin. 

“Desinfiointiaineiden kysynnän kasvu on vaatinut koko sisäiseltä ketjultamme ja yhteistyötyökumppaneiltamme paljon luovia ideoita ja uusien ratkaisujen etsimistä.” 

Antti Puolakka työskentelee vastaavana työnjohtajana ja työsuojelupäällikkönä Bernerin Heinäveden-tehtaalla.

Liljelundin mukaan kotimaisuuden ja omavaraisuuden merkitys on korostunut tänä keväänä. 

“Materiaalien tuonti ulkomailta on vaikeutunut, ja suomalainen valmistus on noussut tärkeään asemaan. Kotimaisilla tuotteilla on myös lyhyemmät kuljetusmatkat, ja kotimainen valmistus tuo työtä Suomeen.” 

Antti Puolakka työskentelee vastaavana työnjohtajana Bernerin Heinäveden-tehtaalla, jonka linjoilla desinfiointituotteita ajetaan. 

Puolakka tekee aktiivisesti yhteistyötä paitsi Heinävedellä myös Helsingin Herttoniemessä työskentelevien kollegoiden kanssa. 

“Yhteydenpito tuotekehitykseen on lisääntynyt entisestään kevään aikana.” 

Heinäveden tehtaan kapasiteettia on kevään aikana lisätty ja desinfiointituotteita ajavilla linjoilla on siirrytty keväällä kolmivuorotyöhön. Myös uusia rekrytointeja on tehty. 

“Työntekijät ovat venyneet poikkeuksellisessa tilanteessa todella kiitettävästi”, Puolakka sanoo. 

Berner Oy

  • Kotimainen v. 1883 perustettu perheyritys 
  • Kuusi liiketoimintayksikköä 
  • Konsernin liikevaihto 303,9 milj. € ja henkilöstömäärä 510 (2019) 
  • Oman tuotannon T&K ja valmistus Suomessa 
  • Omia tunnettuja tuotemerkkejä mm. XZ, LV, Rajamäen, Oxygenol, Korrek ja Lasol. 

 

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi