Huomaamatonta huipputurvallisuutta


Joidenkin yritysten tehtävä on valmistaa huippuluokan tuotteita, joiden olemassaoloa kukaan ei edes huomaa. Yksi tällainen on lahtelainen Teknoware. ”Me emme tarjoile tuotteillamme jännitystä, vaan päinvastoin olemme se kiinteistön huomaamaton toimija”, nauraa liiketoimintajohtaja Jari Tabell.

Teknoware tekee kiinteistöjen turvavalaistuksia. Niitä tarvitaan, jos sähköt katkeavat ja käyttäjien pitää pystyä toimimaan kiinteistössä ja löytämään sieltä ulos. Teknowaren järjestelmiä on ympäri maailman sairaaloissa, hotelleissa, lentokentillä, kauppakeskuksissa ja muissa julkisissa tiloissa sekä yhä enemmän myös asuinkiinteistöjen yhteisissä tiloissa.

Kiinteistöjen automaatio lisääntyy koko ajan, ja toimivan tekniikan ohella oleellista on jatkuvuuden varmistus hyvän kumppanuuden kautta. ”Jos kiinteistö rakennetaan sadaksi vuodeksi, täytyy tekniikkaakin pystyä päivittämään”, muistuttaa Tabell.

Tähän elinkaaren mittaiseen huolenpitoon Teknoware on erikoistunut. ”Meidän vahvuutemme on järjestelmien helppo hankinta, asennettavuus ja käyttöönotto sekä älykkäiden järjestelmien keskitetty valvonta. Olemme myös teknisenä tukena koko ajan.”

Turvavalaistuksenkin tulevaisuus on realiaikaisessa tiedossa ja huollon ennustettavuudessa. ”En näe mahdottomana, että jatkossa järjestelmät saa hankittua kiinteällä kuukausimaksulla. Meilläkin on siihen laitteet, teknologia sekä resurssit.”

Teknowaren brändin ytimessä on katkeamaton ketju. Se tarkoittaa, että yritys suunnittelee, valmistaa, myy ja markkinoi tuotteensa itse. ”Voimme tehdä yksilöllisiä sarjoja ja toimitusajat ovat nopeat, koska pitkiä alihankintaketjuja ei tarvita. Kaikki tehdään tilauksesta, eikä mitään mene varastoon.”

Koska turvavalaistukset ovat kiinteistöjen viimeisiä asennettavia järjestelmiä, toimitusvarmuus korostuu käyttöönoton kynnyksellä. Kansainväliset kohteet ovat opettaneet Teknowarelle paljon.

”Kattavimmat vaatimukset ovat Lähi-idässä, jossa olemme oppineet paljon. Isot pilvenpiirtäjät ovat turvallisuusasioissa omillaan, koska palokunnan tikasautoilla ei siellä ole juuri käyttöä. Emme paini piirikunnallisessa sarjassa, vaan osaamista on aika laajasti”, Jari Tabell lupaa.

Kiinteistöjen ja laivojen turvavalaistuksen lisäksi Teknowaren toinen liiketoiminta-alue on junien ja bussien valaistus. Yritys on maailman suurin raideliikenteen valaistuksen toimittaja.

Teknoware

• Perheyritys, perustettu 1972.

• Päätoimipaikka Lahti, jossa hallinto, tuotekehitys ja suurin osa valmistuksesta. Tehtaat myös Puolassa, Malesiassa, Englannissa ja USA:ssa.

• Edustaja tai jälleenmyyjä yli 30 maassa, toimituksia yli 50 maahan.

• Liikevaihto 70 miljoonaa euroa.

• Henkilökuntaa 600.

www.teknoware.com

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Talotekniikka