Hultit vaihtoivat Jorvin Essoteen


Teemu ja Maarit Hult

Maarit ja Teemu Hult päättivät siirtyä HUSista Jorvin sairaalasta Essoteen, kun oikea ajoitus muutolle ja kiinnostava positio löytyi perusteellisesti uudistuneesta Mikkelin keskussairaalasta. Teho- ja valvontaosaston vastuulääkärinä toimiva Maarit Hult sekä aviomies tehohoitaja Teemu Hult otettiin lämpimästi vastaan uudessa työpaikassa. 

Maarit Hult vastaa uudesta teho-ja valvontaosastosta. Hänen omaa kliinistä aluettaan ovat tehopotilaat, ja lisäksi hän osallistuu päivittäin muiden kriittisten potilaiden hoitoon.

“Päivät ovat hyvin vaihtelevia ja monisyisiä, niihin kuuluu myös konsultointia teho-osaston ulkopuolelle.” 

Teemu Hult pääsee tehohoitajana välillä näkemään myös rauhallisempia hetkiä. “Toisin kuin Maarit, olen työssäni enimmäkseen teho-osastolla.” 

Molempien työhön tuo oman lisänsä kouluttaminen. 

“Koulutimme jo Jorvissa ja olemme jatkaneet sitä täällä. Vaikka koulutusten suunnittelu vie aikaa, sitä tekee mielellään. Siitä saa itsekin niin paljon”, Maarit kertoo. 

Myös Teemu kokee kouluttamisen innostavaksi. “Kollegojen opettaminen tuo lisämaustetta työhön.” 

Jatkossa pariskunta toivoo voivansa olla osanaan kehittämässä sairaalaa vielä entisestään. “Jatkuvan koulutuksen myötä voimme olla valtakunnan huippua tehohoidossa, Teemu toteaa. 

Maarit toivoo, että suurena rakentamis- ja uudistushankkeena alkanutta kehitystyötä voidaan jatkaa systemaattisesti esimerkiksi koulutusten muodossa. 

Kuuma sairaala ja Perhetalo (oikealla) uudistivat Mikkelin keskussairaalan toimintaedellytyksiä merkittävästi. Talot valmistuivat kesällä 2019.

Pienen kaupungin edut ja mukava ilmapiiri 

“Olimme jo pidempään miettineet muuttoa pienempään kaupunkiin, nyt lapsemme ovat siinä iässä, että muutto oli mahdollinen. Sopivasti juuri nyt aukesi myös mahdollisuus saada oma teho-osasto hoidettavaksi, mikä on ollut unelmani”, Maarit kertoo. 

Pariskunta on iloinnut pienemmän sairaalan joustavuudesta, vähäisestä byrokratiasta sekä hyvästä yhteishengestä. 

”Tuntemattomiakin tervehditään sairaalan käytävällä”, Teemu kertoo. Sama kokemus on myös Maaritilla. “Olen itse Mikkelistä kotoisin, ja minut toivotettiin paluumuuttajana todella tervetulleeksi.” 

Hultit kiittävät myös yhdeksi yksiköksi yhdistynyttä teho- ja valvontaosastoa uusissa tiloissa. 

”Nyt meillä on 18-paikkainen osasto, jota voimme käyttää monipuolisemmin kuin aikaisempia pieniä yksiköitä sekä koko hoitohenkilökunta saman organisaation alla.” 

Asioiden hoitamisen helppous, luonto ja lyhyet välimatkat tekevät elämästä sujuvaa. 

“Sekä työpaikalle että mökille on matkaa vain neljä kilometriä ja luonto on lähellä esimerkiksi maastopyöräilyä varten. Nyt on sellainen olo, että olemme kotona”, Maarit summaa. 

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi Terveys