Hullu idea


Moment Digital Oy on asettanut ihmisen toimintansa keskiöön – niin asiakaskohtaamis- kuin IT-liiketoiminnassankin

Meillä on hullu idea.

Juttelimme joku aika sitten erään kuluttajabisnestä harjoittavan yhtiön IT-johtajan kanssa, ja keskustelu kääntyi heidän IT-kumppaniinsa. IT-johtaja oli oikein tyytyväinen kumppaniin, infra oli vakaalla pohjalla, käytettävyys oli SLA:n mukainen ja laitteiden elinkaari oli hallinnassa.

Keskustelumme kääntyi heidän myymälähenkilöstöönsä, joka kohtaa päivittäin yhtiön asiakkaita ja joka muodostaa valtaosan kyseisen yhtiön henkilöstöstä. Mikä heidän kokemuksensa oli? Hetken kaivelun jälkeen ilmeni, että myymälähenkilöstö ei halua asioida ollenkaan IT-kumppanin kanssa koska sieltä ”v***uillaan” heille kun eivät osaa käyttää järjestelmiä oikein. Oli kuulemma suuri ongelma henkilöstön mielestä.

Buuttauksen aika

Tarkoitus ei ole syyttää kyseistä IT-johtajaa, se on IT-alan tehdasasetus – teknologia on kuningas, loppukäyttäjä usein pelkkä detalji, jopa häiriötekijä. Enkä syytä kyseistä IT-kumppania, se olisi aivan hyvin voinut olla me vielä joku aika sitten, ehkä vieläkin. Onko meillä kuitenkaan enää varaa suhtautua IT:hen tällä asenteella, kun yrityksen IT-ympäristö koskettaa lähes jokaista osaa työpäivästämme. Olisiko jo käyttäjän vuoro?

Olemme tuottaneet yli 30 vuoden ajan ulkoistettua asiakaspalvelua maan johtaville brändeille, ja tiedämme yhtä sun toista ihmisten palvelemisesta. Kun fuusion myötä yli kaksisataa työntekijää työllistävä Moment Digital tänä vuonna näki päivänvalon, on olemassaolomme tarkoitus kirkas. Tarjosimme sitten ulkoistettua asiakaspalvelua, asiakaspalveluteknologiaa ja asiointipolun hallintaa, digitaalisen työympäristön ratkaisuja, Service Deskiä tai korkean käytettävyyden ratkaisuja niin olemme olemassa vain yhdestä syystä – yrityksellesi tärkeitä ihmisiä, eli asiakkaitasi ja henkilöstöäsi, varten. Sen voit meiltä vaatia ja sitä sinun tulee meiltä odottaa, nyt ja myös huomenna.

Ei ehkä sittenkään niin hullu idea.

Julius Lindholm,
toimitusjohtaja

Moment Digital Oy
  • 200+ ammattilaista
  • 4 000 000 kontaktia vuodessa
  • Asiakaskohtaamisten ja IT-ratkaisujen ammattilainen
  • Perustettu 1989
  • 10 M€ liikevaihto
  • Tampere, Iisalmi, Pieksämäki, Fuengirola
  • 24/7-palvelua
  • ISO 9001 -laatusertifikaatti
  • ISO 27001 -tietoturvasertifikaatti

Tutustu ratkaisuihimme ja ota yhteyttä!

Jaa tämä artikkeli


Työelämä