HUIPPU-URHEILIJA NOORALOTTA NEZIRI ARVOSTAA KESTÄVÄSTI RAKENNETTUA KOTIA


Terveellinen, turvallinen ja vastuullisesti rakennettu koti on Nooralotta Nezirille arjen lepopaikka, jossa mieli rauhoittuu ja keho rentoutuu.

Huippu-urheilijan arki on tarkkaan aikataulutettua ja kurinalaista ja vaatii paljon matkustelua. Pikajuoksija Nooralotta Nezirin päivät kuluvat pääasiassa kodin ja treenipaikan välillä. Hänelle on tärkeää, että koti on viihtyisä ja turvallinen ja sinne on mukava tulla.

Nooralotta asuu puolisonsa kanssa puisessa erillistalossa, joka valmistui Jyväskylään vuonna 2019. Pariskunta pyrki valitsemaan kotiinsa mahdollisimman kestäviä ja ajattomia materiaaleja. Talon seiniin ja yläpohjaan asennettiin eristeiksi ISOVERIN lasivillaeristeet. Vaakakupissa painoivat erityisesti kotimaisuus ja ekologisuus. 

ISOVER-lasivillaeristeet valmistetaan kierrätyslasista Suomessa Hyvinkään ja Forssan tehtailla. Hyvien lämmön- ja ääneneristysominaisuuksien lisäksi ne ovat palamattomia ja myrkyttömiä. Lasivilla on erittäin kestävä materiaali, sillä sen elinkaari on yhtä pitkä kuin rakennuksen. Ympäristöarvoja vaaliva ISOVER toimii yhtenä Nooralotan pääyhteistyökumppanina.

ISOVER PANOSTAA VÄHÄHIILISEEN RAKENTAMISEEN JA KIERTOTALOUTEEN

Kestävästi rakennettu koti on turvallinen, terveellinen, viihtyisä ja arvonsa säilyttäviä.

Nooralotta arvostaa kotikaupunkinsa monipuolisia liikuntamahdollisuuksia sekä järvi- ja metsämaisemia. Hänelle oli tärkeää tehdä kotia rakennettaessa valintoja, jotka ovat kestäviä ja pitkäaikaisia myös ympäristön kannalta. 

Kotimaisen lasivillan hiilijalanjälki on tutkitusti pieni. Materiaali on kevyttä, mutta sillä saavutetaan sama eristyksen taso kuin raskaammilla eristemateriaaleilla. ISOVER-lasivilla valmistetaan jopa 85-prosenttisesti kierrätyslasista. Saint-Gobain-konserniin kuuluva ISOVER onkin Suomen suurin kierrätyslasin hyödyntäjä. 

Lasivillatehtaat hyödyntävät uusiutuvaa sähköä ja paikallisesti tuotettua biokaasua. Lasivilla pakataan tiiviiksi puristamalla pakkauksista ylimääräinen ilma pois. Tämä pienentää pakkauskokoa neljäosaan alkuperäisestä, mikä vähentää pakkausmateriaalia sekä päästöjä kuljetuksissa.

ASUMISMUKAVUUTTA JA MIELENRAUHAA

Hyvä lämmöneristäminen on keskeisimpiä tekijöitä rakennuksen asumismukavuuden kannalta. Tehokkaaseen lämmöneristämiseen sijoitetut eurot palautuvat pienentyneinä lämmityskuluina muutamassa vuodessa. Lämmöneristeet vaikuttavat suuresti myös kodin sisäilman puhtauteen. ISOVER-eristeet eivät sisällä myrkyllisiä kemikaaleja tai palonestoaineita.

Tehokas lämmöneristys vähentää rakennuksen energian kulutusta ja tästä syntyviä hiilidioksidipäästöjä, mikä säästää luonnonvaroja ja luontoa myös tuleville sukupolville.

Nooralotta on tyytyväinen, että he päätyivät ISOVERin lasivillaeristeisiin. Mielenrauha syntyy oikeista valinnoista.

Lue lisää ISOVER-eristeistä: isover.fi

Jaa tämä artikkeli


Koti ja sisustus Rakentaminen Uudiskohteet