HELSINGIN SEUTU LIIKKEESSÄ


HSL:n Teknologiaratkaisuissa mietitään seudun yli miljoonan ihmisen joukkoliikenteen sujuvoittamista ja liikkumisen helppoutta lukuisissa eri projekteissa. Työskentely digiohjautuvassa organisaatiossa on merkityksellistä ja tulevaisuuspainotteista.

”Meillä on vauhtia ja tekemisen meininki. Se oli positiivinen yllätys kuinka kehitysmyönteinen ja matala organisaatio täällä on. Kehitysideoihin suhtaudutaan positiivisesti”, kuvailee työilmapiiriä loppuvuodesta taloon tullut projektipäällikkö Kira Hellström.

Suoraan koulun penkiltä taloon siirtynyt IT-alan osaaja Petteri Huppunen työskentelee kehitysasiantuntijana Teknologiaratkaisujen projekteissa ja jakaa työkaverinsa mielipiteen. ”Olen viihtynyt talossa todella hyvin. Kehitysmahdollisuudet ovat ihan huikeita”, hän kertoo.

Ihmisten liikkuminen muuttuu ja HSL kehittää tietojärjestelmiään sen mukaisesti. Teknologian kehityksen myötä HSL pystyy tarjoamaan yhä personoidumpaa kokemusta ja yksilöllisempää tietoa asiakkailleen.

Maksujärjestelmät ovat myös keskeisessä asemassa, kun puhutaan HSL:n ”liikkuminen palveluna”-ajattelusta. ”Yksi suurimmista ponnistuksista meillä on tällä hetkellä lähimaksun tuominen joukkoliikenteeseen. Julkisen liikenteen käyttöä helpotetaan, kun matkan voi maksaa omalla maksukortilla. Sujuvaa joukkoliikenteen pitääkin olla, sillä meillä on noin miljoona matkaa päivässä”, toteavat Hellström ja Huppunen.

www.hsl.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli IT