HR Legal Services Oy erottuu ratkaisukeskeisellä ja käytännönläheisellä otteella


HR Legal Services tarjoaa työsuhdejuridiikan ja henkilöstön- sekä työyhteisön kehittämisen palveluja. Yritys tarjoaa laajan kirjon konsultointipalveluja HR-toimialalla.

”Palvelumme kivijalka on työsuhdejuridisessa konsultoinnissa ja monipuolisissa valmennuksissa. Molemmissa erotumme käytännön arkeen apua tuovalla tyylillä. Emme ainoastaan kerro juridisista velvoitteista, vaan annamme selkeät ohjeet ja suositukset siitä, miten eri tilanteissa tulee toimia”, aloittaa toimitusjohtaja Henna-Riikka Huhta. 

Yritys saakin kiitosta ratkaisukeskeisestä otteestaan ja olennaiseen keskittymisestä. Valmennuksista tyypillisesti saatava palaute on se, että ne ovat selkeitä ja ymmärrettäviä. 

”Pyrimme oivalluttamaan valmennettavia ja varmistamaan, että he saavat valmennuksesta työhönsä jotain uutta. Livevalmennusten oheen olemme kehittäneet aivan yhtä tehokkaita etävalmennuksen muotoja kuten videovalmennuksia”, Huhta kuvailee. 

Lisäksi HR Legal Services vuokraa alan ammattilaisia. Huhdan mukaan vuokraus tehdään yleensä täsmätarpeeseen. Yrityksissä tarvitaan osaavia ihmisiä täyttämään puuttuvaa resurssia tai toteuttajaa vaativiin projekteihin.  Tähän tarpeeseen HR Legal tarjoaa myös ratkaisukeskeisiä rekrytointipalveluja.

Inhimillisyys edellä

Huhdan mukaan inhimilliset arvot ovat vahvasti yrityksen ytimessä. Hänen mielestään on tärkeää, että ikäviäkin asioita hoidetaan hyvällä sydämellä.

”Korona on aiheuttanut monessa yrityksessä muutoksia ja tuonut mukanaan esimerkiksi YT-neuvotteluja. Me haluamme puhua vastuullisesta tehostamisesta. Kokeneet, monessa mukana olleet asiantuntijamme varmistavat, että prosessit hoidetaan paitsi oikein, myös työyhteisöä lujittaen. Tärkeää on olla mukana alusta loppuun ja auttaa esimerkiksi päätösten jälkeisessä työnhaussa.”

Tulevaisuudessa Huhta uskoo, että alalla arvostetaan entistä enemmän laaja-alaista ja eri asiantuntijuusaloja yhdistävää osaamista. 

”Työsuhteen elinkaari ei tule muuttumaan, joten alan perustekeminen säilyy. Siihen liittyen tarvitaan jatkossakin vahvaa ammattitaitoa, jossa HR- ja juridinen osaaminen yhdistyvät. Hyvänä esimerkkinä tästä voisi olla esimerkiksi palkitseminen, mallien luomisen lisäksi voimme auttaa myös palkitsemisen juridisessa puolessa. Asiakkaat toivovat yhä enemmän juuri tällaista moniosaamista”, Huhta summaa.

Jaa tämä artikkeli


Bisnes