HR-asiantuntija Marjoriina Mannermaa


”Olin kuullut paljon hyvää jo aiemmin Tampereesta työnantajana. Se piti paikkansa. Kaikki ovat ottaneet hyvin vastaan ja täällä halutaan aidosti tehdä yhteistyötä. Työskentely on sujuvaa. Luotan, että iso organisaatio tarjoaa minulle vaihtelevia työtehtäviä tulevaisuudessakin. Olen siellä missä pitääkin.”

Mannermaa aloitti työt elokuussa ja on ensimmäistä kertaa Tampereen palveluksessa. Samanlainen HR-työ on tuttua Rovaniemeltä ja Ylöjärveltä. Ystävät vinkkasivat vanhempainvapaalla olleelle Mannermaalle kaupungin avoimesta työpaikasta sivistyspalveluissa.

”Halusin Tampereelle siksi, kun tämä on iso organisaatio, täällä on laajat verkostot ja mahdollisuuksia monipuoliseen työskentelyyn.”

Mannermaa keskittyy uudessa toimenkuvassaan rekrytointiin, osaajien houkutteluun ja esihenkilöiden tukemiseen rekrytoinneissa. Uudessa pestissään hän alkaa pohtia myös tehtäväkierron kautta toteutettavia monipuolistettavia toimenkuvia ja työtehtäviä. Iso organisaatio tarjoaa paljon mahdollisuuksia kehittää osaamista.

”Vaikka saamme hyviä tyyppejä meille töihin, niin yhtä tärkeää on myös sitouttaa olemassa olevaa henkilöstöä. Sen lisäksi haluamme kehittää hakijaystävällisyyttä rekryprosessissamme.”

”Kaupunkiorganisaatiossa työskentely ei ole tylsää. Kaupungin työntekijät kehittävät toimintaa jatkuvasti ja teemme paljon merkityksellistä työtä sekä HR-puolella että kaikille kuntalaisille. Tampere on luotettava työnantaja, joka ei ole nykypäivänä itsestäänselvää.”

Marjoriinan työn TOP 3
1. Työyhteisö ja yhteistyökumppanit
2. Monipuolinen työ, jota voi tehdä hybridinä
3. Hyvät työsuhde-edut

 

 

Hankepäällikkö Jarmo Viljakka

”Ison talon edut ja hyvämaineinen työnantaja olivat motivaattoreina hakea arkkitehdin paikkaa Tampereelle. Toisaalta oli kiva mennä kohti tuntematonta ja oppia myös paljon uutta, sillä työnkuva on täysin erilainen kuin yksityisellä puolella. Aloittaessani huomasin, että jouduin opettelemaan aivan uuden ammatin.”

Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmän hankearkkitehdit toimivat rakennushankkeiden tilaajan roolissa. Hankepäällikkö Viljakka työskentelee tietysti edelleen rakennushankkeiden parissa, mutta nyt toisella puolen pöytää, ja suunnittelijat ovat hankkeiden konsultin tehtävissä.

”Eri hankkeiden prosessien ohjeistuksien kehittäminen on ollut tosi mielenkiintoista. Se on tuottanut meille lisää tehoa ja on sitä yhteistyöhommaa eri yksiköiden välillä, mikä on kiva juttu. Tiimityön kehittäminen on koko ajan mietinnässä ja myös oman työn prosessikehitys on mielekästä.”

Tällä hetkellä kehitetään kovasti ympäristöasioita. Tampere on ollut mukana aktiivisesti puurakentamisen kehittämisessä jo muutaman vuoden ja siinä ollaan hyvässä vauhdissa.

Kaupunki kannustaa koulutukseen. Isoin kokonaisuus Viljakalle on ollut rakennuttajan pätevyyskoulutus, jonka hän koki erittäin hyödylliseksi. Lisäksi on puurakentamiskoulutusta ja erilaisia seminaareja liittyen oppimisympäristöjen kehittämiseen.

”Kun työnkuva on näin laaja, olemme väistämättä näköalapaikalla. Hankkeita on niin paljon, että joudumme mukaan vähän kaikkeen. Se tuo perspektiiviä myös siihen, että näkee kuinka kunta toimii. Sen rooli on aika spesiaali.”

Jarmon työn TOP 3
1. Itsenäinen työ
2. Vaihteleva ja monipuolinen työnkuva
3. Työyhteisö ja oman yksikön kevyt hierarkia

 

 

 

”Vakituisten työ- ja virkasuhteiden lisäksi tarjolla on kesä- ja keikkatöitä sekä työharjoittelupaikkoja, joita voi kysyä suoraan kiinnostavasta työpaikasta.”

Kaikki Tampereen avoimet työpaikat ovat haettavana Kuntarekryssä.
Katso täältä kaikki avoinna olevat työtehtävät!
kuntarekry.fi tai www.tampere.fi/ty

 

 

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Työelämä