Terveellä julkisella rakentamisella on kysyntää


”Puu on antibakteerinen, allergisoimaton luonnonmateriaali, ja hirsirakentaminen on perinteinen, toimivaksi todettu tapa rakentaa. Oikein toteutetussa hirsirakennuksessa on hyvä sisäilma ja lisäksi sillä on pieni hiilijalanjälki,” Honkarakenteen projektimyyntipäällikkö Markus Saarelainen tiivistää hirsirakentamisen etuja.

Honkarakenne on aktiivisesti kehittänyt terveellisempää rakentamista muun muassa tuomalla markkinoille VTT:n serti oiman Terve Talo -konseptin, joka on saanut Allergiatunnuksen käyttöoikeuden.

”Terve Talo -kohteissa rakennuksen terveellisyys huomioidaan aina suunnittelusta rakentamiseen ja huoltoon“asti. Kyse on muun muassa materiaalivalinnoista, työmaa-aikaisesta kosteuden- ja puhtaudenhallinnasta, rakentamisen laadusta ja rakennuksen huoltamisesta.”

”Hyvällä sisäilmalla on merkittävä vaikutus hyvinvointiin ja erityisesti lasten kohdalla sisäilman laadulla voi olla kauaskantoiset vaikutukset.”

Yksityinen sektori on toiminut edelläkävijänä terveessä rakentamisessa. Honkarakenne on toteuttanut eri puolille Suomea jo parikymmentä hirsirakenteista päiväkotia, joista suurin osa on toteutettu Pilke päiväkodeille yhteistyössä Mediset Hoivarakentajien kanssa. Tällä hetkellä on rakenteilla hirsiset koulurakennukset Pohjois-Pohjanmaan Reisjärvelle ja Äänekoskelle Keski-Suomeen.

”Nyt myös monissa kunnissa on aktivoiduttu ja kilpailutuksissa painotetaan laatua ja rakennuksen pitkäikäisyyttä. Esimerkiksi Reisjärvellä terveiden tilojen ja puhtaan sisäilman takaaminen lapsille ja nuorille on kirjattu kuntastrategiaan,” Saarelainen kertoo.

www.honka.fi/fi/b2b-ja-arkkitehdit/

”Hirren ääntä vaimentava ominaisuus, miellyttävä tuoreen puun tuoksu ja
mieltä rauhoittava tunne tekevät siitä aistiystävällisen päiväkotiympäristön”, kertoo Pilke päiväkotien toimitusjohtaja Minna Martikainen.
Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Koulu, oppiminen