Hoiwa – jaksavia, hyvinvoivia hoitajia


 Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yritys Hoiwa toimii suunnannäyttäjänä sekä hoitajien hyvinvoinnin edistämisessä että teknologian hyödyntämisessä hoiva-alalla. 

Kaksi vuotta sitten terveydenhoitaja Fadumo Ali toteutti haaveensa ja perusti henkilöstövuokrausyritys Hoiwan. Yritys välittää esimerkiksi lähi-, sairaan- ja terveydenhoitajia niin sairausloman sijaiseksi kuin pidempäänkin työjaksoon. Tällä hetkellä Hoiwan listoilla on jo 3000 hoitajaa, ja kumppanuuksia on sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. 

”Perustin yrityksen, jotta pääsen muuttamaan alan työkulttuuria. Hoitajien karmeista työolosuhteista puhuttiin pitkään, mutta niihin ei tullut muutosta”, kertoo vuodesta 2008 alalla ollut Ali. Alaa riivaa tunnetusti hoitajapula eivätkä huonot olot ainakaan paranna tilannetta. 

Ali otti ohjat omiin käsiinsä. Hänelle on tärkeää, että kentän kokemuksia kuunnellaan ja aina on henkilö, jonka Hoiwan ”toimistolta” saa kiinni. Työntekijät ovat yrityksen ydin: hyvinvoivat työntekijät ovat tehokkaita, motivoituneita ja tuovat positiivista mainetta sekä yritykselle että koko alalle. 

”Haluan muuttaa sosiaali- ja terveydenhuoltoalan toimintatapoja, huono kulttuuri ei palvele ketään. On ollut hienoa huomata, kuinka muut toimijat ovat alkaneet ottamaan mallia toiminnastamme ja pikkuhiljaa hyödyntävät samoja käytänteitä”, tuoreeltaan Espoon vuoden yrittäjäksi valittu Ali iloitsee. Mallia onkin suotavaa kopioida, sillä sen lisäksi, että hoitajat saavat tehdä työnsä rauhassa ja laadukkaasti, heille jaetaan kilpailukykyisten palkkojen päälle bonukset. 

Välittävä edelläkävijyys 

Hoiwalla on käytössään alusta, jonka kautta hoidetaan muun muassa työkeikkojen vastaanottaminen, palkat sekä laskutus. Hakuprosessia on myös tehostettu ja automatisoitu: työhaastattelu suoritetaan äänitehaastatteluna ja allekirjoituksetkin on sähköistetty. 

”Me emme katso nimeä, katsomme ammattitaitoa”, alleviivaa Suomessa 32 vuotta asunut, somalitaustainen Ali, joka itse käy puhumassa ja kouluttamassa diversiteetistä. Hoiwassa ei takerruta pieniin kirjoitusvirheisiin hakemuksessa tai kysytä esimerkiksi nimeä. Tärkeintä on, että hakija on pätevä työhönsä ja kielitaito on riittävä. Ei ole ihme, että Hoiwan työntekijöille on kysyntää: ”Käyntikorttina ja parhaana rekrytoijana toimivat työntekijät, jotka tuntevat olonsa arvostetuiksi.” 

Perustin yrityksen, jotta pääsen muuttamaan alan työkulttuuria. Hoitajien karmeista työolosuhteista on puhuttu pitkään, mutta niihin ei ole tuntunut tulevan muutosta. 

HOIWALLE KOODARIKSI? 

Lisää tietoa Hoiwasta ja sen avoimista työpaikoista osoitteessa hoiwa.fi

 

Jaa tämä artikkeli


Kiinnostavimmat työnantajat Terveys