Elämäniloa ja huolenpitoa omien tarpeiden mukaan


”Me haluamme tuottaa laadukkaita ja yksilöllisiä palveluja ja elämäniloa. Hetkiä, joista asiakkaat nauttivat ja saavat välillä jopa enemmän kuin ovat odottaneet. Haluamme että asiakkaat ja henkilökunta tulevat ja lähtevät meiltä hyvillä mielin”, asumispalveluiden johtaja Aija Jacobsson sanoo.

Päiväkummussa palvelut räätälöidään aina kunkin asiakkaan henkilökohtaisten tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jos asiakas ei itse pysty kertomaan toiveistaan, tärkeistä asioista kysytään omaisilta.

”Me taivumme asiakkaan maailmaan eikä toisinpäin. Räätälöimme asiakkaille hyvin yksilölliset palvelut”, Jacobsson sanoo. Esimerkiksi kotihoidossa ja -siivouksessa palvelun saa siihen ajankohtaan kuin asiakas haluaa. Hoitajat tai siivoojat eivät vaihdu koko ajan, vaan kotona käy asiakkaan niin halutessa vain pari tuttua ihmistä. Sekä hoitokodissa että kotihoidossa ja siivouksessa asiakas saa aina oman vastuuhoitajan tai työntekijän.

”Räätälöimme asiakkaillemme hyvin yksilölliset palvelut.”

”Hoitajat ja siivoojat tulevat tutuiksi ja tuntevat asiakkaiden toiveet. Se mahdollistaa räätälöidyn palvelun. Meillä on yksityisenä palveluntuottajana enemmän aikaa myös seurusteluun, asiointiapuun, ulkoiluun tai vaikka teatterikäyntiin”, palvelupäällikkö Tuula Halme kertoo.

Tuula Halme ja Aija Jacobsson kertovat, että hoitokodissa on mahdollisuus myös lyhyisiin hoitosuhteisiin esimerkiksi putkiremontin tai omaishoitajan loman ajaksi. Kotipalveluja
tarjotaan myös lapsiperheille.

Hoitokodissa monille elämäniloa tuovat erilaiset teemapäivät ja yhteiset aktiviteetit. Asukkaiden kanssa voidaan vaikka järjestää elokuvailtoja, kuunnella musiikkia, lukea yhdessä lehtiä tai ulkoilla. Hoitokodeissa käy säännöllisesti kuvataideterapeutti, jonka kanssa maalataan tai askarrellaan, sekä fysioterapeutti pitämässä jumppaa sekä oma hoivamuusikko. Iloa tuo myös Päiväkummun oma keittiö, joka valmistaa asukkaille maistuvat ateriat ja leivonnaiset. Ruokalista laaditaan asukkaiden toiveiden pohjalta ravitsemuksellisuus huomioiden.

Pääkaupunkiseudulla toimiva Hoitokoti Päiväkumpu on suomalainen perheyhtiö ja siksi monelle asiakkaalle myös arvovalinta. Hoitokoti Päiväkumpu -konserni tarjoaa hoitokodin, kotihoidon ja kotisiivouksen lisäksi kotona asuvilla päivätoimintaa Paloheinässä. Siihen voi kuulua esimerkiksi ulkoilua, kädentaitoja, liikuntaa ja muuta tekemistä ryhmässä. Monelle päivätoiminta tarjoaa tärkeitä sosiaalisia kontakteja ja sen kautta syntyy pysyviä ystävyyssuhteita.

Lue lisää: www.hoitokotipaivakumpu.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Asuminen Hyvinvointi Terveys