Hoitokoti Kangaskartano – askel kohti päihteetöntä elämää


Keskisuomalaisessa rantamaisemassa, keskellä luonnonrauhaa on turvallista ottaa elämälleen uusi suunta. ”Yhdessä asiakkaamme kanssa pyrimme tunnistamaan hänen yksilölliset tarpeensa. Kuntouttamisen keskiössä ovat keskusteleminen ja yhdessä tekeminen”, kertoo kuntoutuksesta vastaava ohjaaja Marjut Kivinen. Tavoitteena on pysyvä raittius sekä tasapainoinen elämä.

Toteutamme päihdekuntoutusta Käypä hoito -suositusten mukaisesti. Kuntoutus sisältää mm. kirjallisia tehtäviä, luentoja, ryhmäkeskusteluja ja liikuntaa. Hoitokotiin saa halutessaan tuoda myös oman lemmikkinsä.

”Kangaskartanoon voi ottaa itse yhteyttä ja sinne on mahdollista hakeutua myös lääkärin lähetteellä. Oli arki tai pyhä. Oman kotikunnan päihdetyöstä voi tiedustella maksusitoumuksen saamista päihdekuntoutukseen. Päihtyneenä oleminen ei estä katkaisuhoitoon hakeutumista. Tärkeintä on, että prosessi saadaan alulle,” Kivinen kertoo.

Eripituisia kuntoutusjaksoja

Lääkärin vastaanotolla sekä keskusteluilla kartoitetaan, kuinka pitkä kuntoutusjakso on tarpeen. Asiakkaalle tehdään yksilöllinen kuntoutussuunnitelma. Yleensä päihdekierre pystytään katkaisemaan jo kahden viikon kuntoutusjaksossa.

”Kuukauden kuntoutusjakson jälkeen monet asiakkaamme kokevat selviävänsä hyvin avopalvelujen ja vertaistukiryhmien avulla eteenpäin päihteettömällä tiellä. Pitkäkestoinen päihdeongelma puolestaan vaatii usein pidemmän kuin yhden kuukauden hoitojakson. Kuntoutuksen tavoitteena on psyykkisen, fyysisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistäminen, eivätkä muutokset tapahdu hetkessä”, Kivinen toteaa.

Lempeä, mutta jämäkkä kuntoutus

”Henkilökuntamme on työssään viihtyviä ja alansa kokeneita ammattilaisia. Meillä asiakkaita palvelevat osaavat päihderiippuvuuden asiantuntijat. Lempeästä ja hyvähenkisestä työotteestamme huolimatta pysyttelemme jämäkässä ja päämäärätietoisessa kuntoutuksessa. Näin määritellyt tavoitteet toteutuvat. Yksilöllisen kuntoutusohjelman lisäksi tukea saa myös joukkovoimasta, jota yhteisömme tarjoaa. Pyrimme mahdollisimman normaaliin arkeen iloineen ja suruineen. Hoitokotimme arvostaa ja kunnioittaa kuntoutujien toiveita, mieltymyksiä ja tarpeita. Emme myöskään ole sulkeneet oviamme, joten läheisetkin ovat tervetulleita”, kertovat yrittäjä Kaarina Karjalainen ja toimitusjohtaja Sami Karjalainen.

Lisätiedot:
Hoitokoti Kangaskartano Oy
Kokkolantie 659, Keitelepohja
puh. 050 4122 959

www.kangaskartano.com

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Hyvinvointi Kauneus ja terveys Terveys