Hoitoalan uusi raivaaja


Terveydenhoitaja Fadumo Ali perusti vuosi sitten hoitoalan vuokratyövoimaa välittävän Hoiwa-yrityksen parantaakseen hoitoalan työntekijöiden arvostusta. Yritys on hurjassa kasvuvauhdissa ja sen toimintaperiaatteita on alettu jo kopioida. 

Fadumo Alin perustaman Hoiwa-yrityksen toimintaperiaate on niin yksinkertainen ja kirkas, että se ei kaipaa selityksiä: ”Menestyäkseen työnantajan on aidosti välitettävä jokaisesta työntekijästään. Piste.” 

Hoiwa Oy on Etelä-Suomessa toimiva hoitoalan henkilöstövuokrausyritys, jonka kolme keskeisintä arvoa ovat välittäminen, arvostaminen sekä hoitajien saatavuuden varmistaminen. Erityisen tärkeänä Fadumo Ali pitää työntekijöidensä hyvinvointia. ”On tärkeä osata asettua työnantajana työntekijän asemaan ja kuunnella sekä ymmärtää häntä”, hän painottaa. Työntekijät kiittelevätkin Alia ja Hoiwaa ymmärtävästä työilmapiiristä ja poikkeuksellisen reilusta asenteesta. 

Hoitajapula on kova ja koronapandemian koettelemukset tuntuvat hoiva-alan kentällä jo rankasti. ”Hoitajat venyvät ja joustavat ja voivat siksi huonosti. Ei heitä palkita ylimääräisellä satasen hälyrahalla, joka vain kuormittaa lisää väsynyttä hoitajaa, vaan aidolla välittämisellä eli keskittymällä heidän hyvinvointiinsa. Tässä me Hoiwassa olemme erittäin vahvoja ja siksi meidän listoillemme on halukkaita liittymään yhä useampia hoitajia. Meidän asennettamme arvostavat myös palveluidemme ostajat. Meillä onkin merkittäviä isoja kaupunkeja pk-seudulta jo tyytyväisinä asiakkaina.” 

Reilu vuosi toimintaa, laajeneminen jo valtakunnalliseksi 

PK-seudulta alkanut toiminta laajenee valtakunnalliseksi. ”Lokakuun alussa laajensimme jo vammaispalveluihin ja pian tarjoamme vuokratyöpalveluitamme jo valtakunnallisesti. Sujuva toimintamme perustuu vankkaan it-osaamiseen: meillä on oma it-tiimi, jossa on tekninen johtaja ja kaksi it-asiantuntijaa. Koko vuokratyövoimakanta on digitaalisesti käytettävissä myös suoraan asiakkaittemme taholta. He voivat syöttää suoraan järjestelmäämme kiireiset työvoimatarpeensa. Toimintatapamme on nopeaa, joustavaa ja ennen kaikkea mahdollistaa koko Suomessa tapahtuvan toiminnan”, energinen yrittäjä kertoo iloisesti. 

Ali kertoo vielä yhden konkreettisen esimerkin siitä, miksi Hoiwan listoilla olevat yli 1300 hoitajaa ovat tyytyväisiä. ”Meillä maksetaan myös kunnollinen korvaus työtä eikä esimerkiksi minimikorvausta, jos hoitaja käy sijaistamassa koronarokotuksissa. Olenkin huomannut, että toimintaperiaatteemme ovat jo vaikuttaneet positiivisesti myös kilpailijoiden osalta. Se on tervetullutta! Haluamme ravistella ja uudistaa alaa! Tavoitteenamme on saada helmikuuhun mennessä 2500 hoitajaa.” 

Tutustu tarkemmin: www.hoiwa.fi

Jaa tämä artikkeli


Elinvoimainen Suomi