HKScan kasvaa monipuoliseksi ruokataloksi


HKScan on lähellä kuluttajia ja tekee maistuvaa ruokaa kuluttajien moninaisiin ruokahetkiin. Yhtiö toimii Itämeren alueella ja sen tavoitteena on kasvaa monipuoliseksi ruokataloksi. Uudistuminen avaa myös uusia mielenkiintoisia urapolkuja. 

 

HKSCAN, Hetket, mainoskuva. KUVA/PHOTO: RONI LEHTI

HKScanin tuotteet ovat jokaiselle suomalaiselle tuttuja. Yhtiön brändejä Suomessa ovat HK®, Kariniemen® ja Via®. Esimerkiksi perinteinen HK Sininen Lenkki® on ollut suursuosikki jo vuodesta 1963. Tänä päivänä HKScan työllistää yhteensä 7000 henkilöä, joista Suomessa työskentelee 2700. 

Tulevina vuosina yhtiö uudistaa toimintaansa, sillä sille on tärkeää elää ajassa. Jo yhtiön 100 vuotinen historia velvoittaa siihen. Uudistuminen tarkoittaa muun muassa digitaalisia ratkaisuja, kaupallisia konsepteja, laajenemista uusiin tuotekategorioihin sekä uudenlaisia työtehtäviä. Viime vuosina HKScanin kumppanuusverkostoon ovat liittyneet muun muassa kaura-siemenpyöryköistä tunnettu Boltsi Oy ja annossalaatteja valmistava Mäkitalon Maistuvat Oy. 

HKScan haluaa tulevaisuudessakin olla läsnä ruoan kulutuksen trendeissä sekä myyntikanavien ja -kategorioiden kehityksessä. 

”Tämä luo uusia tehtävänkuvia ja työntekijälle mahdollisuuden kehittää omaa osaamistaan. Talon sisäisten koulutusten lisäksi me tuemme halukkaita esimerkiksi ammattitutkintojen suorittamisessa”, kertoo Sami Nikander. Hän on ollut HKScanin palveluksessa jo vuodesta 2006 ja työskentelee tällä hetkellä Paimion yksikön päällikkönä. 

HKScanille vastuullinen tapa toimia on liiketoiminnan perusta ja yhtiö haluaa olla vastuullisen ruoantuotannon suunnannäyttäjä. Arvostettu talousmedia Financial Times huomioi viime keväänä työn ilmastopäästöjen vähentämiseksi nostamalla HKScanin ainoana Itämeren alueen elintarvikeyhtiönä Europe’s Climate Leaders -listalle. 

”Toiminnan kehittäminen ja aloitteet työntekijöiltämme ovat erittäin tärkeitä. Hyvä idea palkitaan aina. Vastuullisuus kulkee läpi koko toimintamme lähtien siitä, kuinka teemme yhteistyötä maatilojen kanssa siihen, miten toimimme työnantajana tai millaisiin pakkauksiin tuotteemme pakataan. Teemme kehitystyötä koko ajan”, kertoo valmisteliiketoiminnan johtaja Terhi Hakkarainen. 

Tutustu tarkemmin: www.hkscan.com

Jaa tämä artikkeli


Suomen Kiinnostavimmat Työnantajat