Inspiraatio: Hjallis Harkimo huolehtii sydänterveydestä ruoan, liikunnan ja työn tasapainolla


”Sydänkohtauksen jälkeen päätin laihduttaa välittömästi ja olen nyt muuttanut ruokavalioni täysin. Pari vuotta sitten rupesin kala-kasvissyöjäksi. Nykyään jokainen ateriani on kasvispainotteinen ja alkoholin käyttökin on hyvin vähäistä”, Harkimo kertoo. Hänen mukaansa tärkeintä on, että katsoo ihan jokaisena päivänä mitä syö.

Liikunnan määrää Harkimo haluaisi lisätä vielä entisestään. “Liian vähän on tullut käytyä lenkillä viime aikoina. Liikuntaa pitää olla paljon ja siihen aion keskittyä jatkossa. Heti kun lenkkeilyn lopettaa alkaa rasvaa kertyä vatsan ympärille.” Harkimo muistuttaa, että juuri se sisäinen vatsarasva on sitä kaikkein vaarallisinta.

Harkimo on nähty julkisuudessa monessa eri roolissa ja aina kiireisenä. Elämäntapamuutoksen osana hän haluaa jatkossa pitää myös työnteon määrän kohtuullisena. “Kyllä tässä iässä pitää miettiä, kuinka paljon tekee töitä. Nykyään keskityn ainoastaan politiikkaan, enkä tee yli 8 tunnin työpäiviä. En edes usko, että kukaan pystyy tehokkaasti sen enempää työskentelemään.” Harkimo uskoo myös, että parasta työtehoa saa psyykkisestä hyvinvoinnista, joka syntyy riittävästä vapaa-ajasta.

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Terveys