Himos-Jämsä jää mieleen


Meillä on maan ainoa Saunakylä, Himokselta löytyvät vehreimmät golf-viheriöt ja kovimmat festarit. Lisäksi voit pyöräillä tasaisella, alamäkeen tai pumptrack-radalla, liikkua luonnossa ja vesillä tai nauttia laadukkaista matkailupalveluista. Hyvien yhteyksien ansiosta Jämsään on helppo tulla, mutta vielä helpompi on jäädä.

Kesä-Jämsä on täynnä tekemistä ja kokemista, luontoa ja aktiviteetteja. Maauimalan liikuntapuisto Jämsän keskustassa tarjoaa monipuoliset urheilu- ja virkistäytymismahdollisuudet. Helteellä voit pulahtaa uimaan, viettää aikaa nurmialueilla tai uudella terassilla eväistä nauttien. Harrastuksista on tarjolla esimerkiksi kori- ja rantalentopalloa tai petanquea.

Bukk Off Ice -taitopelipuistossa voit harjoitella mm. jääkiekon tai salibandyn pelaamiseen sopivia mailankäsittelytaitoja. Vauhdikkaampaan menoon sopii pumptrack-rata, jossa voi kurvailla pyörillä tai scooteilla.

Lasten liikennepuisto on ollut vuosikymmeniä lasten kesäsuosikki, jossa alle 140 cm pituiset lapset voivat harjoitella liikennesääntöjä polkuauton ratissa. Lapsiperheille suosittu käyntikohde on myös Nurmolandian kotieläinpiha, jossa asuu hevosia, lampaita, pupuja, kissoja sekä monia muita eläimiä!

Jämsän tori ja sen sydämessä Akuliinan kahvila kesäfestareineen ja muine tapahtumineen on kaupunkikulttuurin keskus. Vieressä ovat Jämsänjoki ja jokirannan kävelytiet.

Luonto kutsuu nauttimaan

Himos-Jämsä sijaitsee keskellä ihaninta Järvi-Suomea. Nauti kesäpäivästä upeilla uimarannoilla tai tutustu vesiaktiviteetteihin. Seudun tunnetuin melontareitti on 75 km pitkä Wanha Witonen. Päiväretkiä varten reitillä on myös lyhyempiä osuuksia.

Luonnossa liikkujalle elämyksiä tarjoavat myös monet retkeilyreitit ja luontopolut, jotka houkuttelevat vaeltamaan ja pyöräilemään. Myös Isojärven kansallispuisto löytyy läheltä.

Keski-Suomen suurin, lähes seitsemän metriä korkea vesiputous Juveninkoski sijaitsee Partalassa, huopatehtaiden läheltä. Ainutlaatuinen huopakäsityö ja – teollisuus sekä kansainväliset huopanäyttelyt ovatkin antaneet Jämsän seudulle nimen huopalaakso.

Alueella sijaitsee useita ilmaisia frisbeegolfratoja. Puistomaiset ja helppokulkuiset radat sopivat hyvin perheiden ja ryhmien ajanviettoon.

Maauimalan liikuntapuisto

Himos – ympärivuotinen matkailukeskus

Himos on vilkas tapahtumakeskus, joka tarjoaa hyvää sykettä ja elämyksiä kesäfestareilla. Vuokraa sähköavusteinen fatbike ja lähde vuorta valloittamaan tai golfaa täysmittaisella kentällä. Himos Trail polkujuoksutapahtuma juostaan Himoksen metsissä.

Saunassa mieli lepää

Suomen ainoa Saunakylä tarjoaa Päijänteen maisemissa Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle päässyttä suomalaista saunaperinnettä aidoimmillaan. Vanhimmat savusaunat ovat peräisin 1700-luvulta. Saunomaan pääsee kesällä yleisissä saunavuoroissa.

Kaiken tämän ja paljon muuta löydät Himos-Jämsästä. Tutustu tarjontaamme: www.himosjamsa.fi

Jämsän matkailuinfo
Keskuskatu 17
42100 Jämsä
info@jamsa.fi
Avoinna arkisin klo 9-15.
Seuraa meitä myös somessa @HimosJamsa

Jaa tämä artikkeli


Lifestyle