Himos-Jämsä hemmottelee aktiiviliikkujaa


Jämsän keskeisin vetovoimatekijä on tapahtumistaan sekä liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksistaan tunnettu Himos. Alueella vierailee vuosittain vajaat 350 000 kävijää. Talvilajien, kuten laskettelun, hiihdon ja retkiluistelun, ohella alueella voi harrastaa muun muassa patikointia, vesiurheilua, pyöräilyä ja golfia. Tarjolla on myös laaja palvelutarjonta yritysasiakkaille.

”Himos on ympäri vuoden sykkivä lomakeskus, jossa järjestetään vuosittain satakunta tapahtumaa ja festivaalia. Ravintola- ja majoitustarjonnassamme riittää valinnanvaraa. Hotellin tai motellin sijaan voi yöpyä mökissä, huvilassa tai luksusmökissä. Lähes kaikki palvelut voi varata kätevästi HimosLomien keskusvaraamosta. Autamme myös mieleisen loman räätälöinnissä”, HimosLomien toimitusjohtaja Tiina Mäntyharju sanoo.

Liikkumaan likellä keskustaa

Aktiivilomailijalle riittää tekemistä myös muualla Jämsässä. Kaupungin vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki suosittelee pistäytymään Jämsän keskustan vieressä sijaitsevassa maauimalan liikuntapuistossa, joka tarjoaa hyvät mahdollisuudet kuntoiluun ja pallopeleihin. Puistossa on Suomen suurin Pumptrack -rata ja kesäksi rakennetaan Bukk off-ice -taitoharjoittelurataa. Liikuntapuiston vieressä sijaitsevat lasten liikennepuisto, frisbeegolfrata ja nuorisotila Nurkkis.

Maauimalan matala, hiekkapohjainen ranta soveltuu perheen pienimmillekin. Polskimaan pääsee myös Jämsänkosken taajaman peruskorjatussa uimahalli Koskikarassa.

”Lähiliikuntapaikoiksi rakennetut ja rakenteilla olevat koulujemme piha-alueet, esimerkiksi Jämsänjoen ja Jämsänkosken yhtenäiskoulujen pihat, tarjoavat myös monipuoliset puitteet liikuntaan. Koulujen liikuntasalivuoroja voi matkailijakin varata esimerkiksi pallopeleihin Jämsän nettisivuilta”, Pohjoismäki vinkkaa.

Himos Trail kasvaa vauhdilla

Jämsässä järjestetään vuoden mittaan useita urheilutapahtumia, kuten Jämsän Yleisurheilukarnevaalit sekä Himos Trail – ja Himos Winter Trail -polkujuoksutapahtumat.

Himos Trail -polkujuoksutapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2017. Tapahtuma on kasvanut jo Suomen neljänneksi suurimmaksi polkujuoksutapahtumaksi 1 100 osallistujallaan.

”Satsaamme elämyksellisyyteen ja valttejamme ovat upeat maisemat, vaihteleva maasto ja selkeästi merkityt reitit. Tapahtuma sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille, sillä reittien pituudet vaihtelevat 5–52 kilometrin välillä. Ruokailu, lapsiparkki ja iltatapahtuma kuuluvat osallistumismaksuun”, tapahtumajohtaja Juha Taini kertoo.

Kuva: Jani Sompi

Lue lisää: www.jamsa.fi, himoslomat.fi, www.himosjamsa.fi, www.himostrail.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Matkailu Vapaa-aika