Hiljainen viemäröintijärjestelmä vaativimpiinkin kiinteistökohteisiin


Kiinteistöjen ääniympäristöön eli akustiikkaan kiinnitetään huomiota jo lainsäädännössä, mikä koskee myös viemäröintien toteutusta. 

Ympäristöministeriön asetuksella on määritelty rakennetun ääniympäristön vähimmäisvaatimuksia. Melu vaikuttaa tutkitusti haitallisesti ihmisten terveyteen, asumisen laatuun sekä muun muassa elinympäristön arvoon ja arvostukseen. 

Sisätilojen ääniympäristöön voidaan vaikuttaa rakenteilla, tilaominaisuuksilla ja materiaaleilla. Esimerkiksi uudiskohteet voidaan suunnitella niin, että viemäröinnit pyritään sijoittamaan kauas meluherkistä alueista, mutta aina se ei ole mahdollista. 

”Etenkin saneerauskohteissa nykyisten asetusten mukaisten äänitasojen saavuttamisessa materiaalivalintojen merkitys kasvaa”, kiinteistötekniikan tuotepäällikkö Jarno Huhta Pipelifeltä kertoo. 

Pipelifen uusi Master 3 Plus -viemäröintijärjestelmä on hiljainen, ekologinen ja helposti asennettava. Polypropeenista valmistetuilla putkilla on korkea lämmönsietokyky ja hyvä kemikaalikesto. 

”Tuotteiden suunnittelussa on keskitytty mahdollisimman vähäisiin virtaushaittoihin, mikä vähentää veden aiheuttamaa ääntä. Hiljaisuutta parantaa myös polypropeeniin sekaan lisätty mineraaliseos”, Huhta taustoittaa. 

Järjestelmä on suunniteltu yhdessä asennusliikkeiden kanssa. Tuotteista löytyy asennusta helpottavia valmiita kulma-ja syvyysmerkintöjä. Kestävät ja kevyet putket on helppo kuljettaa ja asentaa. 

”Tuotteet ovat myös täysin kierrätettäviä elinkaarensa päässä tai jos asennuksessa tulee hukkaa. Tehtaallamme hävikkiä ei synny, koska leikkauspalat ja muu ylijäämä voidaan käyttää uusien putkien raaka-aineena”, Huhta kertoo tuotteiden ekologisuudesta. 

Erityisen ääniherkkiä kiinteistöjä ovat sairaalat, erilaiset hoivatilat, päiväkodit ja toisaalta myös asuintalot: ”Järjestelmämme soveltuu erinomaisesti kohteisiin, joissa vaaditaan tai halutaan tavoitella ympäristöministeriön asetusten mukaisia äänitasovaatimuksia ”, Huhta päättää. 

www.pipelife.fi

Jaa tämä artikkeli


Infrastruktuuri Rakentaminen 2021