Hiilijalanjäljen hallinnan ei tarvitse olla monimutkaista


Jokainen yritys voi hallita ilmastopäästöjään eikä sen tarvitse olla monimutkainen prosessi. Nordic Offset on alansa pioneeri Suomessa ja tarjonnut kokonaisvaltaista hiilineutraalisuus-palvelua yrityksille jo vuodesta 2008. Palvelu kattaa tuotteen tai palvelun standardin mukaisen hiilijalanjäljen laskennan, toimenpiteiden identifioimisen yrityksen ilmastovaikutuksen pienentämiseksi, loppuosan kompensoinnin ja viestintätuen. Kompensointi on vakiintunut, YK:n alaisuudessa luotu, kansainvälisesti toimiva ja kustannustehokas työkalu vähentää välttämättömiä päästöjä. Yritys tuottaa myös muita palveluja, kuten esimerkiksi toimijoiden hiilikädenjäljen eli ympäristön kannalta positiivisten toimien laskentapalvelua. ”Hiilidioksidipäästöjen vähentämisen lisäksi myös hiilinielujen lisääminen on tärkeää”, selventää toinen yrityksen perustajista Maija Saijonmaa.

Viimeisimmässä projektissaan Nordic Offsetin toimesta Nordqvist Oy laski ja kompensoi Luonnon Tee -sarjan hiilijalanjäljen. Käytännössä kompensointi tarkoittaa, että yritys tukee ilmaston kannalta positiivisia tekoja aiheuttamiensa päästöjen verran. Lentopäästöjä Nordic Offsetin toimesta ovat viime aikoina kompensoineet muun muassa Helsingin yliopisto, Sitra ja Nasdaq Helsinki. ”Useat yritykset lähtevät liikkeelle lentopäästöjen kompensoinnista, mutta tuotteiden ja palveluiden kompensointi hiilineutraaliksi on yleistymässä ja luo myös kilpailuetua vastuullisille edelläkävijöille”, kertoo perustajaosakas Antti Asumaa.

Nordic Offsetin välittämät päästövähennykset ovat Gold Standard -sertifioituja. Tyypillisesti päästövähennyshankkeet ovat sijainneet Suomen ulkopuolella kuten Etiopiassa, jossa on tehty metsänistutusta. Nordic Offset tutkii myös aktiivisesti mahdollisuuksia kompensointihankkeiden toteuttamiseksi kotimaassa. Yritys oli hiljattain mukana käynnistämässä Gold Standardin vaatimusten mukaisesti toteutettavan maataloussektorin hankkeen päästövähennysten ja hiilinielujen metodologiakehitystä. “Yhteisen ilmakehämme suojelemisen kannalta ei kuitenkaan ole väliä, missä kompensointihanke toteutetaan”, painottaa Saijonmaa. Nordic Offsetilla on vahvat kansainväliset verkostot kompensointihankkeisiin sekä muuhun alan erikoisosaamiseen ja esimerkiksi kestävään rahoitustoimintaan erikoistuneen Finnfundin yhteistyön vaatima erikoisasiantuntijuus löytyi Saksasta.

nordicoffset.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Kehittyvä Suomi