Herkullisimmat pizzat paistetaan nyt kotona


Kotona paistetun pizzan suosio on huipussaan. Kaupat ovat täynnä toinen toistaan herkullisimpia raaka-aineita ympäri maailmaa, joista valmistetaan mitä taidokkaimpia pizzoja. Caputo-jauhot ovat saaneet rinnalleen monia muita jauhoja. Iloksemme voidaan todeta, että myös kotimaiset pienmyllyt ovat huomanneet tilaisuutensa, ja ovat ryhtyneet tekemään omia pizzajauhojaan.

Mutta San Marzano tomaateille ei ole vielä löytynyt haastajaa. Njudaa (salamityyppinen tahna, joka valmistetaan porsaan rasvaisista osista ja chilitahnasta) löytyy lähes jokaisesta lähikaupasta. Enää ei tarvitse matkustaa pitkiä matkoja, jotta näitä pizzaherkkuja saisi ostettua. Pizzabuumin takana Suomessa on Pizzanpaistajat ry., jonka tarkoitus on kehittää pizzaharrastusta Suomessa. Mustang on jäsenenä tässä yhdistyksessä. 

Rapeaa pohjaa ja maukkaita täytteitä 

Pizzataikinan valmistamiseen kannattaa ottaa aikaa, jotta lopputuloksesta saadaan toivotunlainen. Mitä pidempään taikinaa kohottaa, sitä enemmän taikinaan saa makua, ilmakuplia ja rakennetta. Huolella valmistettu pizzataikina kestää käsittelyä. Ohjeet pizzapohjille eri kohotusajoilla sekä helpot pohjan käsittelyohjeet löydät Mustangin verkkosivuilta mustang-grill.com. 

Toinen toistaan herkullisempia pizzan täytteitä löytyy moneen makuun ja perinteisen suolaisen pizzan lisäksi myös makeat jälkiruokapizzat ovat nousussa. Kokeile pizzaan suklaakastiketta ja mascarponea tai jäätelöä. Koristele vielä tuoreilla marjoilla, anna kärki sormisuolalla. 

Pizzauunilla voi kokata täydellisten pizzojen lisäksi myös kasviksia, pihvejä, leipiä, piirakoita ja oikeastaan mitä vain sellaista, joka vaatii korkean lämpötilan. Miltä pataleipä, jossa pieni savunaromi kuulostaa? Entäpä italialaistyyppiset lihapullat tomaattikastikkeessa tai pitkään haudutettu lampaanpotka? 

Mustangin pizzauunit ovat tie onneen 

Mustangin pizzauunien 2 cm paksuinen pizzakivi varaa lämpöä ja paahtaa pizzan pohjan rapeaksi. Paksuuden johdosta se myös pitää lämmön hyvin pitkään ja uunilla voidaankin paistaa huoletta monta pizzaa peräjälkeen, eikä tarvitse huolehtia, että kivi kerkeäisi jäähtyä välillä. 

Lämpötila nousee jopa 500 C saakka, mutta vähempikin lämpö riittää pizzan valmistukseen. Olethan vikkelä käsistäsi, sillä pizza on valmis hyvin nopeasti. 

Mustang Vesuvio 12 

Pizzauuni, jolla pizzanhimon saa tyydytettyä nopeasti. U-muotoinen poltin kypsentää pizzaa kolmelta sivulta yhtä aikaa. Kypsennyksen aikana pizzaa tulee kääntää pari kertaa, että reunukset kypsyvät tasaisesti. Polttimen teho riittää taatusti myös talvikäyttöön. 

Mustang Vomero 16 

Kaasukäyttöinen pizzauuni, jonka liekki muistuttaa puukäyttöistä pizzauunia. Mahdotonta? Ei Mustang Vomerolla. Erittäin tehokas poltin uunin oikealla puolella luo uunin katolle liekkimeren, joka valmistaa pizzan silmänräpäyksessä. Tämän tyyppisiin liekkeihin päästään normaalisti vain polttamalla puuta pizzauunissa. 

Tutustu kaikkiin Mustang pizzauuneihin ja monipuoliseen valikoimaan pizzanpaistotarvikkeita 

mustang-grill.com 

Mustang Vesuvio ja Vomero-pizzauunit sekä pizzalapiot saatavilla K-Citymarketeista. 

Jaa tämä artikkeli


Koti ja sisustus Lifestyle Mökkeily Piha ja puutarha Vapaa-aika