HEOn Digitaitoja duuniin -koulutus antaa opiskelijalle varmuutta tietokonetyöskentelyyn


HEO on kansanopisto, joka tarjoaa monipuolista lisäkoulutusta aikuisille. Sen ilmaisella Digitaitoja duuniin -koulutuksella voi tukea omia digitaitojaan, opetella uusia ohjelmia ja saada lisävalmiuksia työ- ja vapaa-ajan projekteihin. 

Keväällä koulutukseen osallistunut Elli Furuholm kokee, että kurssi oli hyvä tapa sekä kerrata perusasioita että oppia uutta. 

– Vaikka Excelit ja Powerpointit olivat tuttuja, sai koulutuksesta laajennusta tietoihin. Lisäksi esimerkiksi Photoshop oli kiva päästä kokeilemaan. Editoimme jopa liikkuvaa kuvaa ja ääntä, mikä oli kirsikkana kakun päällä, hän kertoo 

Koulutuksen voi käydä monimuotoisena ja Furuholmkin teki sen enimmäkseen etänä. Siitä huolimatta kurssilaisista muodostui tiivis yhteisö. 

– Eritasoisessa ryhmässä hauskaa on se, että kun itse oivaltaa jotain, voi seuraavaksi opastaa kurssikaveria. 

Myös opettajat saavat Furuholmilta kiitosta. Kärsivällisyyttä riitti toistuvien kysymysten äärellä. Hänen mukaansa koulutus on muutenkin perusteellinen. 

– Kurssi vaatii jonkin verran, koska opiskelimme joka päivä puolitoista tuntia ja lisäksi tehdään kotitehtäviä, mutta sen takia myös opimme paljon. 

Koulutus huipentuu lopputyöhön, jossa on tarkoitus käyttää kerättyjä taitoja. Furuholm käytti siinä mahdollisuuden panostaa jo suunniteltuun, hauskaan sivuprojektiin. 

– Olemme ystäväni kanssa miettineet neulekoulua miehille, joten tein sitä varten projektisuunnitelman! Onkin hienoa, että koulutus antoi valmiudet tämän edistämiseen, hän summaa. 

Digitaitoja duuniin -koulutus on suunnattu kaikille, jotka tarvitsevat vahvistusta työelämän digitaitoihin. Koulutus kestää 17 viikkoa ja on osallistujalle maksuton. HEOn kurssivalikoimassa on lisäksi kulttuuri- ja media-alan sekä yliopisto-opintoja, jotka sopivat hyvin esimerkiksi uudelleen kouluttautumiseen, korkeakouluun hakemista tukemaan tai oman harrastuneisuuden kehittämiseen. Erityisesti aikuisopiskelijat arvostavat kurssien tiiviyttä ja nopeaa etenemistä. 

www.heo.fi

Jaa tämä artikkeli


Koulu, oppiminen