Henkilöstön IT osaaminen pysyy ja paranee työn ohessa


Wistecin Training as a Service eli TaaS on IT-koulutuspalvelu, joka tarjoaa henkilöstölle jatkuvan mahdollisuuden oppia joustavasti ja kustannustehokkaasti yhdellä kiinteällä hinnalla. Vuosisopimuksella organisaatio saa jatkuvaa hyötyä ja tukea osaamisen kehittämiseen ja seurantaan.

Wistec Training Oy:n toimitusjohtaja Juha Huhtasen mukaan organisaatiot ovat tänä vuonna uskaltaneet panostaa henkilöstönsä osaamiseen ja tehneet uusia koulutussopimuksia aiempaa enemmän.

”Sopimusasiakkaidemme henkilöstö hyödyntää koulutustarjontaa entistä vilkkaammin. Näyttää siltä, että moni haluaa investoida aikaansa osaamisensa kehittämiseen ja töidensä sujuvoittamiseen, kunhan vain työnantaja tarjoaa hänelle siihen mahdollisuuden”, Huhtanen sanoo.

Koulutusbudjetti pysyy kurissa

Wistecin TaaS-palvelu vastaakin kysyntään tehokkaasti. Se ottaa huomioon työntekijöiden erilaiset tarpeet, helpottaa koulutusten budjetointia ja suunnittelua sekä tulosten raportointia.

TaaS-koulutussopimuksella henkilöstö saa koulutusta joustavasti aina sitä tarvitessaan itselleen sopivimmalla tavalla joko kouluttajan pitämänä luokassa tai etänä tai Wistec Onlinessa kokonaan itseopiskellen silloin, kun se parhaiten sopii. Näin kynnys osallistua koulutukseen madaltuu huomattavasti.

Koulutuskertojen kasvaessakin yrityksen koulutusbudjetti pysyy raameissaan kiinteän kuukausihinnan ansiosta.

Koulutusten tavoitteena on tavallisen tietokoneenkäyttäjän osaamistason ylläpitäminen ja kehittäminen. Työn ohessa tapahtuvan koulutuksen tulee olla osa yrityksen infraa siinä missä ohjelmistojen ja laitteidenkin.

Ajantasaisen raportoinnin avulla organisaatio voi suunnitella ja kehittää IT-koulutuksia entistäkin tarkemmin. Oppim-istuloksia voidaan tarkastella jokaisen kurssin lopussa lopputesteillä ja osaamismerkeillä.

Ainutlaatuinen palvelu, tyytyväiset asiakkaat

”TaaS-koulutussopimus on Suomessa ainutlaatuinen palvelu, jota olemme kehittäneet yhteistyönä asiakkaidemme kanssa vuodesta 2015 lähtien. TaaS-asiakkaille yhteistä ovat selkeät säästöt ja tyytyväisyys tarjontaan. Yli 90 prosenttia asiakkaista jatkaa koulutussopimuksen käyttöä seuraavanakin vuonna”, Huhtanen kertoo.

Wistecin asiakkaina on yli 200 organisaatiota eri toimialoilta. Palveluita käyttää tällä hetkellä noin 80 000 henkilöä.

Lisätietoja: wistec.fi

Jaa tämä artikkeli


Bisnes