Hengitä helpommin


Naiset ovat miehiä arempia sijoittajia ja huolehtivat mieluummin muista kuin itsestään. Aloittamista lykätään ja oman talouden hoitaminen jää taka-alalle. 

Tunnistan nämä piirteet ja myönnän, että kipuilin näiden kanssa ennen sijoittamisen aloittamista. Aloittaminen venyi vuosia, mutta aloittamista en ole hetkeäkään katunut. Enkä tunne ketään, joka olisi katunut. 

Haen taloudellista turvaa sijoittamalla. Aloitin säännöllisellä kuukausisäästämisellä indeksirahastoon; innostus kasvoi tuottojen myötä. Nyt säästän säännöllisesti rahastojen lisäksi vastuullisten pörssiyhtiöiden osakkeisiin. En siten poikkea tutkimustuloksista, joiden mukaan naiset ovat erityisen kiinnostuneita vastuullisesta sijoittamisesta. 

Tutkimusten mukaan naiset ovat turvallisuushakuisia, mutta aloitettuaan saavat miehiä parempia tuottoja. Esimerkiksi Osakesäästäjien koulutuksissa enemmistö on naisia ja väitän sen näkyvän lopputuloksessa. Tyypillisimpiä naisten valitsemia pörssiosakkeita ovat muun muassa kaikille tutut Marimekko, Elisa, Orion ja Nordea. 

Vaurastuminen ei missään nimessä ole itsekästä, vaan antaa mahdollisuuden hallita elämää. Oman varallisuuden karttuessa taloudellisen väkivallan kokemisen riski vähenee. On helpompi hengittää elämän hankalissa hetkissä, kun sijoitukset ovat karttuneet huomaamattasi. 

Älä odota, vaan aloita säännöllinen sijoittaminen! 

Kristina Bergström 

Suomen Osakesäästäjät ry:n viestintäpäällikkö ja säännöllinen sijoittaja

Tutustu tarkemmin: www.osakeliitto.fi

Jaa tämä artikkeli


Ura & Vaurastuminen