Helvetin hyvä kesäloma Ruovedellä!


Aktiviteetteja, herkkuja, shoppailua, kulttuuria ja luontoa
– Ruovedellä pääsee kokemaan paljon kerralla.

Ruovesi tarjoaa valtavasti vaihtoehtoja seikkailunnälkäiselle matkailijalle. Helvetinjärven kansallispuiston upeissa maisemissa voi vaeltaa ja telttailla. Alueelta löytyvät 40 metriä korkea kalliosola Helvetinkolu, Helvetinjärven rotkolaakso sekä Haukanhiedan hieno hiekkaranta.

Ravintola Helvetin Portti tarjoaa nimestään huolimatta taivaallisia lähiruokaelämyksiä, erikoisuutenaan villisika- ja strutsiannokset. Myös Helvetissä asumista pääsee testaamaan, koska alue tarjoaa erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Paikalla voi saunoa myös jurttasaunassa tai vuokrata vaikkapa kanootin, fat biken tai sup-laudan.

Helvetinjärvelle kiinnostavaa vastapainoa tuo Siikanevan suoalue, jonka pitkospuilla pääsee kokemaan monipuolisesti luontoa. Kohde sopii erinomaisesti esimerkiksi lintubongarille.

Eräkokemuksia kaipaavan kannattaa katsastaa myös Haukkamaa Adventures, joka järjestää molemmille alueille luontoretkiä, sekä esimerkiksi vuokraa telttoja ja muita retkeilytarvikkeita. Erityistä suosiota ovat saavuttaneet yrtti- ja luonnonmuonakurssit, joilla opetellaan löytämään syötäväksi sopivia luonnon antimia.

Aivan Ruoveden keskustan tuntumassa Näsijärven rannalla voi majoittua Ruovesi Camping & Adventures -lomakylässä, joka sijaitsee kauniissa Haapasaaressa. Vuokramökkien lisäksi sieltä löytyvät teltta- ja caravan- alueet. Tanssilava, kesäkahvila ja vuokrattavat välineet takaavat pidemmänkin viihtymisen. Lisäksi keskustan palvelut sijaitsevat aivan lähietäisyydellä, joten kaupoille pääsee helposti.

Lähiruokaa ja kesäkahviloiden tunnelmaa

Katin Kotileipomo on suosittu kesäkahvila ja pysähdyspaikka ihanassa järvimaisemassa. Se tarjoaa herkullisia, perinteisiä kotileipomotuotteita korvapuusteista raparperipiirakkaan ja kakkuja myös juhlaan. Erityisesti lapset ihastuvat kotileipomon omiin lampaisiin ja kanoihin!

Ruoveden vilkkaassa laivarannassa lounaasta, elävästä musiikista ja karaokesta pääsee nautiskelemaan Ruoveden rantaravintoloissa. Menulta löytyy koko perheen kesäklassikoita pizzoista salaatteihin.

Ellen Thesleffin tunnetuksi tekemän Muroleen kylän maalaisidyllissä kävijöitä houkuttelevat Muroleen Kahvimakasiini ja Muroleen Kesäkahvila. Kahvimakasiinissa voi nautiskella itse tehtyjä herkkuja ja seurailla laiduntavia lehmiä. Kesäkahvila tarjoilee kanavanrannassa rentoa ruokaa.

Ruoveden Kuuman Kesän tapahtumatärpit:

1. Noitakäräjät 5–11.7

– Ruoveden tunnetuin kesätapahtuma jo 50 vuotta. Käräjäviikko on täynnä ohjelmaa kaikenikäisille, Kädentaidon keskiviikosta lasten SuperSamvierailuun ja lauantain ohjelmalliseen markkinatoriin. Käräjäjuhlat aikuisille pe 9.7. klo 18–20. Esiintyjänä mm. Virve Rosti & Menneisyyden Vangit.
Lipputiedustelut: LC Ruovesi 044-5871 373.

2. Musiikkia! Ruovesi Festivaali 13.–15.8.

Esiintyjinä mm. Kjell Westö ja Mackenzie Melemed.
Liput: www.lippupiste.fi

3. Rock! Ruovesi 31.7.

Esiintyjinä mm. Uniklubi ja Anna Abreu.
Lipputiedustelut Ruovesi Camping & Adventures 044-241 4520.

4. Kohtaamisia Ruovedellä – kulttuuripitäjän elämää ja ihmisiä näyttely 5.6.–15.8.

Ruovesi tunnetaan monista alueella vaikuttaneista nimekkäistä taiteilijoista mm. Gallen-Kallela ja Ellen Thesleff. Näyttely Ritoniemen tuvassa.

www.ruovesi.fi

Jaa tämä artikkeli


Lifestyle