Helsingin tavoitteena on olla maailman toimivin kaupunki – myös yrittäjille


Yrittäminen kaikissa muodoissaan tuo hyvinvointia ja pitää kaupungin elinvoimaisena. Helsingin kaupungilla onkin jo pitkään ollut vahva panostus yrittäjyyden tukemiseen. 

NewCo Helsinki, osana kaupunkia, auttaa helsinkiläisiä perustamaan yrityksiä, startupeja kasvamaan ja kansainvälistymään. Myös viime vuonna avullamme perustettiin yli tuhat uutta yritystä. Palveluistamme on myös todistetusti hyötyä: yli 80 prosenttia avullamme perustetuista yrityksistä on elossa vielä 5 vuoden jälkeen. 

Helsinki ei ole New Yorkin tai Lontoon kokoinen metropoli, mutta tunnistamme muita keinoja pärjätäksemme kansainvälisessä kilpailussa. Yksi valteistamme on ketteryys, jonka koronakriisi teki näkyväksi. Helsinki teki nopeassa tahdissa joukon päätöksiä, joilla luotiin yrityksille paremmat mahdollisuudet säilyä elinvoimaisina pandemian yli. Mainittakoon tässä Senaatintorin terassialueen perustaminen ja kaupungin kiinteistössä toimivien yritysten vuokrahelpotukset. 

Palvelualan yksinyrittäjiin koronakriisi iski lujaa. Yksinyrittäjän tuki – avustuksen myötä pystyimme auttamaan lähes kymmentä tuhatta helsinkiläistä yrittäjää. Tulevaisuus on onneksi valoisampi. 

Myös startupeille halusimme tarjota aiempaa enemmän tukea: viimeisen vuoden aikana olemme kasvattaneet startupien palveluita perustamalla mm. yrityskiihdyttämö NewCo Acceleratorin ja useita toimialakohtaisia yrityshautomoita kuten Health Incubator Helsingin. Näiden avulla startupien on mahdollista saada pitkäaikaista, henkilökohtaista valmennusta, tukea verkostoitumiseen ja kansainvälistymiseen. Nousemme koronasta entistä vahvempana startup-yhteisönä ja -kaupunkina. 

Yrittäjyyden näkökulmasta koronakriisi on väistymässä – tällä hetkellä uusia yrityksiä perustetaan kaupungissa vuodentakaista enemmän. Pääkaupunkiseudun startupit saivat myös ennätysmäärän sijoituksia viime vuonna. Kaikkiaan suomalaiset startupit keräsivät lähes miljardin rahoituksen, josta valtaosa kohdistui pääkaupunkiseudulle. Kansainvälinen pääoma on tunnistanut startup-ekosysteemimme laadun ja kuluva vuosi tulee olemaan vahva. 

Tehdään yhdessä Helsingistä maailman toimivin kaupunki yrittää ja onnistua!

Tommo Koivusalo 
Yksikön päällikkö, Uudet yritykset, NewCo Helsinki 

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi