Helmiäinen tarjoaa erikoissairaanhoito tasoiseen hammashoitoon uuden vaihtoehdon


Vuosi sitten ovensa avannut tamperelainen Hammaslääkäriasema Helmiäinen panostaa vahvasti laatuun ja osaamiseen. Helmiäisen takana oli perustajien halu tuoda hammashoidon kenttään aidosti erilainen toimija.

Hammaslääkäriasema Helmiäinen on kahdeksan asemalla työskentelevän hammaslääkärin perustama yritys.

– Haluamme tehdä hammashoitoa potilaan tarpeet edellä, uusimmilla laitteilla ja moderneilla menetelmillä, kertoo yksi perustajista, hammaslääkäri ja suu- ja leukakirurgian erikoistuva hammaslääkäri Ville Männistö.

Helmiäisen periaatteena on ollut nostaa hammashoidon laatu korkeimmalle mahdolliselle tasolle. Tähän yhtenä osatekijänä on satsaus uusimpaan laitteistoon, niin potilaan hoidon kuin esimerkiksi välinehuollon osalta.

Männistö muistuttaa kuitenkin, että hienoista laitteista ei ole hyötyä, jos niitä ei osata käyttää. Siksi parhaiden tekijöiden rekrytoiminen onkin ydinroolissa hammashoidon laadun takaamisessa.

– Meille hyvien osaajien löytäminen on onneksi ollut helppoa. Kiinnostus sekä hammaslääkärien että -hoitajien osalta on ollut kovaa. Tästäkin nähdään se, että vaihtoehtoa paikallisesti omistetulle ja hammaslääkäri vetoiselle yritystoiminnalle on kaivattu, hän toteaa.

Monialaista erikoissairaanhoitoa

Helmiäisen erottaa monesta pienestä toimijasta se, että kaikkien eri erikoisalojen palveluiden ja spesiaalin osaamisen tarjoaminen löytyy saman katon alta.

– Ensimmäisen vuoden aikana olemme jo laajentuneet seitsemästä vastaanottohuoneesta kolmeentoista. Lisäksi olemme perustaneet oman hammaslaboratorion proteesien valmistamiseksi. Perushammashoito on ehdottomasti kivijalkamme, mutta lisäksi meiltä löytyy kaiken kattavan hammashoidon mahdollistavat eri alojen spesialistit, Männistö kertoo.

Tämä mahdollistaa paitsi haastavampienkin potilastapauksien hoitamisen, myös esimerkiksi spesialistien keskinäisen tai hammaslääkärin ja spesialistin välisen konsultoinnin

– Voimme purkaa potilastapauksia moniammatillisesti ja miettiä hoitovaihtoehtoja. Tämä ei ole mahdollista pienemmillä hammaslääkäriasemilla.

Helmiäisen kyvykkyys hoitaa laajoja, erikoissairaanhoitoa vaativia potilastapauksia on myös asiakkaiden tiedossa. Hoitoon ovat hakeutuneet haastavampia hoitokokonaisuuksia tarvitsevat potilaat. Helmiäisessä tehdään esimerkiksi paljon laajoja purennan kuntoutuksia hammasimplanteilla.

Paikalliset haluavat kannattaa paikallista

Männistön mukaan korkea laatu välittyy suoraan myös potilaalle ja asiakkaat osaavat arvostaa sitä.

– Kyseessä on kuitenkin käsityö ja sitä ammattitaitoa ei korvaa mikään. Laatu näkyy välittömien tuloksien ohella myös pitkällä aikavälillä, perustasollahan puhutaan vaikka siitä, kestääkö hammaspaikka kaksi vai kaksikymmentä vuotta, Männistö kuvailee.

Korona-aikanakin Helmiäisessä tarjotaan yhtä korkealaatuista, potilasta huomioivaa ja perusteellista hoitoa, kuin muuten. Vastaanoton normaaliin arkeen kuuluvat todella tarkat hygieniatoimenpiteet. Männistö muistuttaakin, että hammaslääkärikäyntiä ei kannata lykätä.

– Suun terveydestä huolehtiminen on välttämätöntä ja meidän tehtävämme ammattilaisina on taata, että se tehdään turvallisesti.

Hänen mukaansa paikalliset ovat ottaneet Helmiäisen hyvin vastaan ja täyttöaste on ollut korkea. Tamperelaista yritystä halutaan tukea.

– Se mitä osaamme ja voimme tarjota on selvästi välittynyt potilaille, Männistö summaa.

Helmiäinen

  • Hammaslääkärien paikallisesti omistama hammaslääkäriasema Tampereen keskustassa Hämeenkatu 19:ssä.
  • Avoinna arkisin ja päivystää myös lauantaisin.
  • www.helmiainen.fi
  • 037771700
Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi