Heinolan kaupunki panostaa vesistömatkailuun


Kimolan kanavan aukeaminen tuo yhä enemmän veneilijöitä myös Heinolan kauniisiin maisemiin. Kaupunki kokee, että vesistömatkailun ja vesistöjen vapaa-ajan käyttö korostuvat entisestään ja samalla esimerkiksi alueen matkailuyritysten toimintaedellytykset paranevat. 

Heinolan kaupungin elinvoimajohtaja Heikki Mäkilä korostaa, että samalla alueen vetovoimaisuus paranee kokonaisuudessaan. 

– Monipuolistuvien mahdollisuuksien kautta lisäarvoa saavat myös paikalliset asukkaat, ja vapaa-ajan asukkaat. 

Jo viime vuoden lyhyen kanavakauden perusteella kiinnostus uuteen reittiin tulee olemaan tänä kesänä kova. Mäkilän mukaan kaupungissa odotetaankin, että yhä useampi veneilijä pysähtyy keskustaan asioimaan ja viihtymään. 

– Heinolan keskusta on Etelä-Päijänteen monipuolisin satama. Matka veneeltä torille kestää vain viisi minuuttia ja ympäristössä on kymmeniä kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. 

Kesäkaupunki parhaimmillaan 

Heinolasta löytyy yksi Suomen kansallisista kaupunkipuistoista sekä viehättävää vanhaa puutaloarkkitehtuuria. Kauniista maisemista innostuvan kannattaa suunnata Siltasaareen tai Harjulle, jossa sijaitsee myös kulttuurihistoriallisesti arvokas Harjupaviljonki. 

– Jatkuvasti kehittyvä kohde on Perhepuisto, jossa on Heinolan suosituin nähtävyys Lintuhoitola. Siellä on esimerkiksi uusi vesilintutalo ja viereen on rakennettu lasten liikennepuisto, Mäkilä kertoo. 

Kalastuksesta kiinnostuneet sen sijaan voivat ensimmäistä kertaa tänä kesänä onkia myös Heinolan Rantapuiston alueella, mikä on varsinkin lapsiperheille mukava uusi mahdollisuus. 

Kesäkaupunki tarjoaa myös tapahtumia, kuten yhden Suomen suosituimmista kesäteattereista, sekä festivaalit; Unelmien Heinola sekä Heinolassa jyrää. 

Veneilijöillekin suunnatut palvelut kehittyvät, kun sataman yhteyteen rakennetaan huoltorakennus, josta löytyvät esimerkiksi pyykinpesu- ja suihkumahdollisuudet. Kylpylään avautuu nyt myös veneilijöitä palveleva sauna. 

Koti venereitin varrelta? 

Heinola tarjoaa ranta-alueelta mahdollisuuksia myös pysyvään asumiseen. Sinitaipaleen alueen tontit sijaitsevat Ruotsalaisen rannalla, hieman keskustasta etelään. Paikka tarjoaa upean mahdollisuuden päästä asumaan mahtavien veneilyvesistöjen ääreen. 

www.heinola.fi

Jaa tämä artikkeli


Vapaa-aika