Hausian 10 vuoden maksuton lisätakuu on kova laatulupaus


Lain mukaan rakennusten ylläpitoa varten on luotava huoltokirja ja kiinteistöä on hoidettava siihen kuvatulla tavalla. Käytäntö on monesti muuta, kun ohjeita ei ole noudatettu tai huoltokirjaa ei ole edes avattu. Ajan mittaan pienistäkin laiminlyönneistä voi muodostua kalliita tai muuten suurta haittaa asukkaille aiheuttavia ongelmia.

Pääkaupunkiseudulla kerrostalokoteja rakentava Hausia tarjoaa peräti 10 vuoden maksutonta lisätakuuta suunnittelemiensa, tekemiensä ja kuluttajille myytävien kohteiden haastaville rakenteille. Takuu koskee märkätila-, vesikatto-, julkisivu- ja autohallien kansirakenteita kattaen myös alihankkijoiden materiaalit ja tuotteet. Lisätakuun saamisen edellytys on Hausian kohteilleen luomien huoltokirjojen noudattaminen.

”Uskallamme myöntää näin laajan lisätakuun, koska olemme vakuuttuneita rakentamisemme laadusta. Takuu ohjaa meidät tuottamaan parasta mahdollista työn jälkeä. Virheet kostautuisivat meille itsellemmekin kalliisti”, Hausian toimitusjohtaja Kari Kiviluoma kertoo. ”Huoltokirja ei maksa taloyhtiöille mitään ja me myös hoidamme sen ylläpidosta koituneet kustannukset ensimmäiseltä vuodelta.”

”Takuu ohjaa meidät tuottamaan parasta mahdollista työn jälkeä. Virheet kostautuisivat meille itsellemmekin kalliisti.”

Rakentamisen korkea laatu on Hausian DNA:ssa

Hausia on kasvanut viidessä vuodessa liikevaihdoltaan jo noin 60 miljoonan euron yritykseksi. Vaikka yritys on nuori, avainhenkilöillä on pitkä historia alalta. Kiviluoman mukaan kokemusta on ”yli 100 000 asunnon rakentamisesta”.

Kiviluoma on itsekin työskennellyt useissa alan suurimmissa yrityksissä jo 1980-luvulta lähtien. Hänen tehtäviensä yhteisenä nimittäjänä on ollut rakentamisen laadun kehittäminen. ”Esimerkiksi 1990-luvulla alan yhteisenä ongelmana olivat kylpyhuoneiden vesieristykset. Olin silloin vetämässä projektia, missä yhdessä VTT:n, Rakennusteollisuus RT ry:n ja tuotetoimittajien kanssa kehitimme uuden normiston märkätiloille, mikä käytännössä poisti ongelmat kokonaan”, Kiviluoma muistelee.

Kiviluoma oli jo niinä vuosina kehittämässä huoltokirjamallia, mutta investointihalukkuutta ei markkinoilla ollut. ”Samoja esteitä ei nyt ole, koska me laadimme huoltokirjan ja tarjoamme sen ensimmäisen vuoden käytön ilmaiseksi taloyhtiöille huolehtimisvelvoitetta vastaan. Suurin voittaja tässä on kuitenkin asukas, joka viihtyy kodissaan paremmin ja voi huoletta elää arvonsa säilyttävässä asunnossa”, Kiviluoma summaa.

www.hausia.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli